Kwasiu Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Rozpocząłem budowę swojego pierwszego buggy i postanowiłem pochwalić sie na forum , jest to spokojne podejście do tematu i zapoznanie się z nim, później planuję coś większego na silniczku od golfa lub coś podobnego. Zaczęło sie od kupna dawcy, maluch wersja cabrio delux :] Początki ramy: Dopiero uczę się spawać, jak na pierwszy ran chyba nie wychodzi tak źle: A oto serduszko, jeszcze nie odpalane: Dalsze postępy: Zrobiłem za niski pałąk główny i teraz gdy będę siedział, rurki będą 5-10cm nad moją głową, i teraz mam kilka opcji: 1. podwyższyć pałąk dospawawszy coś na dole 2. obniżyć fotel poprzez wyciągnięcie gąbki i zmianę mocowania, mogę uzyskać ok 15cm 3. zostawić tak jak jest Co byście polecali?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 1. podwyższyć pałąk dospawawszy coś na dole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 kup sobie jakiś używany kubełek lub nawet fotel kubełkowy z jakiegoś japońca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 to też jest jakieś wyjście :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 nie jest źle ale jak chcesz zrobić równy spaw to jak spawasz migomatem zwiększy wysuw drutu ale wolniej ciągnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 spawam spawarką inwertorową Wszystkie spawy zostaną zeszlifowane i obspawane jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 mój kolega też ma bagisa i myśli o przerobieniu go na elektryka wstepnie myślał o uzyciu napedu z melexa tu można poczytać http://www.pg.gda.pl/~jarguz/melex/melex.htm dałem mu pomysła co by zastosować silniki modelarskie 7KW dostepne w HC bo znalazłem gdzieś w sieci stronę gdzie robią właśnie autka na takie silniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Kwasiu Ramę budujesz z jakichś planów czy to radosna twórczość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Rama z planów, wystarczy wpisać w google piranha buggy i pooglądać obrazki. Oczywiście przystosowałem ja pod silnik z malacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 nie wiem czy znajdziesz jeszcze materiały , ale u nas w Katowicach była firma, która budowała dziwne konstrukcje np. Nestor , Pirat i cała serię jeździdeł na bazie malucha . Nie wiem czy firma istnieje , nie byłem tam z 5 lat ale tu sa jakieś informacje http://www.jak.proaxer.com/index-main.php?menuid=1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 byłem dzisiaj na złomie. kupiłem 4 zwrotnice z przegubami, półosiami, macphersonami i ogólnie całość kompletna, 2 od CC a 2 od jakiegoś Peugeota, teraz mam 4 przeguby i może zrobię wszystko na 2-A wahaczach, do tego kupiłem maglownicę od CC i pedały od poloneza, za wszystko dałem 100zł Silnik odpalił, teraz łapie od pierwszego, dyferencjał prawie przerobiony zostało skręcić wszystko do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 probowales się skontaktować ? oni byli super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 dzięki za informacje, ale przeglądałem stronę i to są całkowicie inne konstrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 oni takie cos robili znam ich wiec wiem co mowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Prace troszkę popchnąłem do przodu, parę zdjęć: Amory na tył: na przód: maglownica od CC: zwrotnice na tył: rama: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 A silnik nie odwrotnie? Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 odwraca sie dyfer i tak chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 A silnik nie odwrotnie? Baxter odwrotnie, ale w takim układzie jest lepsze wyważenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 To nie silnik to... katapulta :twisted: ale nie przemyślałeś tego dobrze walniesz się w głowe albo gorzej fotel poleci a ty zostaniesz :twisted: Fajne to! Też miałem cos podobnego na myśli ale nie na kółkach :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 coś podobnego, ale nie z tym silnikiem :?: P.S. jak postępy? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.