Kwasiu Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Pracuję nad przednim zawieszeniem, już 1 koło jest Niedługo fotki. I mam pytanko do was Chciałbym sobie zrobić taki kubełek: Pomyślałem, że można by coś takiego wylaminować na kopycie styropianowym tylko za diabła nie mogę wymyślić jak wykonać takie kopyto aby puźniej taki fotel był w miarę wygodny i dało się w nim siedzieć :/ Macie jakieś pomysły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 A zrobić 'odlew' z pianki montażowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Małe update, zdjęcia początków przedniego zawieszenia, zwrotnice założone odwrotnie ale to tak tylko do przymiarki. Magiel jeszcze nie przykręcony, a belka amortyzatorów pójdzie chyba troszkę niżej bo jest miękko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Też swego czasu chorowałem na taki wózek ale koniecznie 2 miejscowy. Jakoś mi przeszło bo nie ma czasu na budowę. Może jeszcze do tego wrócę, ale prędzej kupie gotowca niż zbuduje coś od podstaw mimo że warunki są i to dobre :roll: Powodzenia PS: widzę że fotel już zrobiłeś ze styropianu. Ładnie wyszedł jak na domowa robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Małe postępy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Kwasiu cośik Ci snieg do warsztatu napadał fura fajna tylko mam obawy czy silnik z malucha da radę, mój kolega też buduje takie coś z tym że on chce go zarejestrować i buduje zgodnie z przpisami i normami, a silnik bedzie maił z CBR 1000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 http://www.youtube.com/user/MrPiona#p/a/u/2/jEXt5ZBKsAU Filmik z czymś podobnym na maluchu, szału nie ma ale daje radę. A na CBR to już całkiem wypas, tylko w tedy koszt nie zamyka się w 1k zł tylko w 15~20k zł A co do śniegu to wychodzą wady konstrukcyjne mojego dachu XD Na wiosnę zrobie poprawki a teraz muszę posłużyć się plandeką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 kolega wyliczył że całkowity koszt to ok 8-9k zł. a podobno może go sprzedać na 15-20k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 liczyć to co innego jak zrobić, same pierdułki dobiją do ładnej sumki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 masz fajne rymy a pojazdem (mam nadzieję) narobisz zadymy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 tu jest fajny http://allegro.pl/atv-quad-buggy-mad-max-260-nowy-i1358893296.html ale jesli chodzi o 15 k to wole nazbierac jeszcze raz tyle i kupić stukniętego ze stajni Carola shelbiego XD to tak zeby sie rymowało ;] a na serio to cos na F Kwasiu daj jakies spis materialow i innych rzeczy.. go gdzie jak i z kąd i ile cie do tej pory to wynioslo.. jak mowisz ze do 1000zl to nieźle i jak sie przeprowadze w przyszlym roku to cos moze na wakacjach powstanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Spis mniej więcej taki narazie: -maluch 100zł, wybebeszony sprzedany na złomie za 120zł -rury, profile, wszystko miałem -4 amortyzatory z zwrotnicami i przegubami 100zł -maglownica 50zł -opony z felgami 100zł -pasy 4-punktowe 50zł -tarcze, elektrody itp. 50zł i to chyba wszystko jak narazie, reszta to tylko chęci i robotogodziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Po długiej przerwie mały update Silnik zawisł na dobre w ramie, zostały przerobione półosie i zrobiony układ kierowniczy. Przednia zawiecha praktycznie gotowa. Teraz to co tygryski lubią najbardziej czyli fotki Układ kierowniczy: Został przerobiony jeden krzyżak poprzez przedłużenie oraz odcięcie jednego krzyża i wspawanie wieloklina w jego miejsce. Wszystko usztywnione tulejka przez którą przechodzi pierwszy krzyżak, chodzi płynnie i nic nie lata Teraz kawałek napędu: Jest to przerobiona półoś z CC. Została ona wciśnięta w tulejkę z wieloklinem a następnie porządnie obspawana. Strzeliłem gafę, bo zanim pospawałem miałem włożyć łożyska od tych gum uszczelniających a przypomniało mi się już po fakcie :/ Wszystko podparte jest kawałkiem piasty z 2 łożyskami. Myślę, ze jest dość solidnie Pozdrawiam Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 że tak zapytam: czy przez spawaniem czyścisz z rdzy miejsca styku dwóch elementów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.