manaq Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Hej, Droga braci modelarska proszę o pomoc w ustawieniu radia instrukcja dla mnie w tym momencie nie jest zrozumiała.... Może ktoś zna świetnie to radio Hitec Optic 6, bo ja już tracę cierpliwość.... A konkretnie mam model szybowca z Modellotu FREGATA V w płacie cztery serwa wysokość jedno serwo RADIO HiTEC Optic 6 ODBIORNIK Jeti REX 7 MPD Wdzięczny będę za możliwie "łopatologiczną" podpowiedź ustawienia radia
manaq Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 może za mało napisałem ustawiam lotki na 1 i 6 kanale i tu jest ok - działają jak trzeba i teraz rebus jak ustawić klapy to lądowania ?
piotrp Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Macieju, masz tę instrukcję po polsku co ja? Jeśli nie,to pożyczę. Jeśli tak, to ustawiłbym tak jak na str. 15 1 - prawa lotka 2 ster wysokości 3 zasilenie 4 ster kierunku 5 klapy (zamiast podwozia) 6 lewa lotka no a potem to już mozolne miksowanie. Napisz w czym konkretnie problem, może na coś wpadniemy wspólnie.
manaq Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 no mam - i już mam jej dość tragedia to tłumaczenie
bubu2 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Dwie lewe lotki? a wysokość? ma być na drugim. Popraw
manaq Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 oki dzięki - właśnie tak zrobiłem powoli zaczynam coś czaić
Boguslaw Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Witaj, klapy daj na kablu Y, będzie jak trzeba
manaq Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 spoko dzis oblot - po południu się odezwę
Eryk Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 drugą klapę wystarczy podłączyć na kanał 3 i domiksować wolnym miksem i śmiga przechodziłem ten sam trud
manaq Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Model z ustawieniami przetestowany na łące - wszystko ok - brak dziś jedynie było zbocza na wiatr NE czekam na bardziej pomyślny kierunek pozdrawiam i dzieki za rady - przydały się
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.