maruta82 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Parę fotek z mojego Fauna wersji elektro
anakinmar1253 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Kadłub od Leszka Kwarcińskiego. Modelik prezentował się tak : W środku : -3s 1050mah -regiel 40a plush -4x serwa 10g mg -silnik turnigy 19a 1050kv -śmigło aero cam carbon 10x6 składane i turbo kołpak 45mm Waga modelu oscylowała w granicy 750g z tego co kojarzę a czas lotu na aku sięgał 8min. Zakładałem też 2200mah 3s i było fajnie ale silnik ma mocy na styk - model idzie szedł w pod kątek 30stopni gdzieś. Teraz dałbym aku 1500-1800mah i mocniejszy silnik aby wznosił się bardzo żwawo. To co kochałem tym modelem to wyniesienie go w górę tak na 100m i lot w dół pod kątem 45-60stopni z wyjściem około 3-4m nad ziemią modelem rozpędzonym do granic możliwości - super dźwięk i model na wystarczającą siłę aby zrobić pętlę, pół ósemkę kubańską itp - przednia zabawa jak niema termiki . Na zboczu też sobie super radził, jedyne czego żałowałem to pokrycie modelu folią - ciężko było zadbać oto aby lotki się nie powichrowały itp, teraz bym polakierował to i zostawił ( ew. jakieś paski ozdobne ). Polecam model bo był super . ps. termikę też super łapał Witam, pod jakimi kontami zamontował Pan silnik, ile od pionu i poziomu i czy w lewo czy w prawo z góry dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.