Jump to content

Problem z ładowarką ECO6


lisartur

Recommended Posts

Jeżeli macie taką ładowarkę to jeżeli mogę mieć do Was prośbę to zmierzcie napięcia na balanserze w trybie ładowania z balanserem.Czy u Was napięcia na balanserze tej ładowarki są takie same jak zmierzone miernikiem uniwersalnym dobrej klasy?Skalibrowałem sobie napięcie i o dziwo po wejściu w tryb serwisowy musiałem dodać na + aż 15 jednostek (+15)Ale nadal podczas ładowania kiedy dochodzi do końca na wyświetlaczu ładowarki mam 4.18 4.19 4.18 a po zmierzeniu miernikiem mam 4.18 4.25 4.18Czy to jest normalne ?Czy Wy też tak macie?EDIT :Zmieniłem tytuł postu. - Motylasty

Link to comment
Share on other sites

Witam ponownie

Wziąłem w końcu i skołowałem porządny miernik (poprzedni zawyżał mocno napięcie i był mało dokładny ) a nie to miałem rozładowałem i naładowałem jeszcze raz skalibrowałem raz jeszcze ładowarkę z tym że teraz podłączyłem ją pod akumulator samochodowy i o dziwo

Po pierwsze napięcia mam 4,19 4,20 4,19 na ładowarce a na mierniku 4,18 4,22 4,18

Nie wiem w czym problem była

Czy w takiej sytuacji mogę powiedzieć że nie mam problemu za każdym razem na środkowej celi mam 4,21 lub 4,22V bez znaczenia jaki pakiet ładuję

Czy wymienić tę ładowarkę czy zostawić bo nie ma to aż tak dużego znaczenia

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.