ertman_176 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 O co moze chodzić : Nach Polen -- Nicht angegeben Że nie wysyła do polski ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 O co moze chodzić : Nach Polen -- Nicht angegeben Że nie wysyła do polski ?? Widocznie Polacy są jacyś wyjątkowi skoro tylko do nas nie wysyła. Ciekawe dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 To znaczy tylko, że nie podano kosztów przesyłki do Polski. Nie każdemu chce się szukać kosztów przesyłki do wszystkich krajów świata. Istotniejszy jest zapis Versand nach: - Deutschland / Europa / Weltweit - czyli do jakiego kraju/regionu możliwa jest wysyłka. Ale chyba mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby na uprzejme pytanie o przesyłkę do Polski ktoś zareagował odmową, nawet jeśli w aukcji było tylko Deutschland. Szczególnie przy płatności z góry. Zawsze można się dogadać, tylko kwestia kosztów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Dobrze, że wyjaśniłeś. Nie znam niemieckiego i od razu założyłem, że to może być odmowa wysyłki :oops: Jednak znajome osoby, które kupują na ebay twierdzą, że zdarzyła im się odmowa wysyłki do Polski (właśnie z Niemiec). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Mnie się nie zdarzyło. Ale zawsze kupowałem z płatnością z góry i zawsze ustalałem to przed licytacją. Nawet jeszcze za czasów Marki ZachodnioNiemieckiej Faktycznie, za pobraniem mogą nie chcieć wysłać, a niektórym może się nie chcieć tak po prostu z lenistwa lub innych powodów. Ale np. wzmianka, że jesteśmy w EU/UE (nie każdy to wie) uspokaja część przerażoną wizjami deklaracji celnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Ale np. wzmianka, że jesteśmy w EU/UE (nie każdy to wie) uspokaja część przerażoną wizjami deklaracji celnych Faktycznie, mogło to dotyczyć 2004 roku. Pamiętam dokładnie, bo wtedy zacząłem robić zagraniczne zakupy internetowe i interesowało mnie wszystko na ten temat. W sumie pozostałem przy Chinach i USA, bo mimo cła (konkretnie VATu) ceny są atrakcyjne. Na ebay też się zarejestrowałem, ale jakoś nic nie kupiłem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 26 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 A czy byłby ktoś mi w stanie wylicytować nadajnik Pico na ebay.de oczywiscie ja płace wszystko + ewentualne zadość uczynienie Ni $%^& po nioemiecku umiem ... a jak wiadomo nadajnik mi sie posypał a pico mozna tam dosyć tanio wyhaczyć...[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.