manaq Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam, Niedaleko Piły odszukałem za pomocą malinn'a zbocze na wiatr z kierunku PÓŁNOCNEGO. Miejscowość się zowie UJŚCIE - koordynaty 53°03'07"N, 16°42’39"E Można dojechać bez problemu autem na ulicę Ogrodową, i z buta dojść na krawędź zbocza jakieś 200m. Deniwelacja zbocza wg GPS to 50m, więc jak przywieje to cudnie będzie nosić. Niestety bliżej bydzi nie ma górki na ten kierunek i to jest jedyna alternatywa aby polatać na żagielku zamiast jechać 200km nad morze. (do Ujścia mam połowę drogi) Załączam mapki i fotki zbocza [/img] IDĄC przykładem kolegi z F3F 3city TEAM'u specyfika podaję wytyczne 1. Ujście k/Piły 2. 53°03'07"N, 16°42’39"E 3. N 4. 1 - za zboczem wysokie trawy - łąka 5. Jeszcze nie oblatane ale ma duży potencjał - deniwelacja zbocza ok. 50m MAPKA KUJ-POM - ZBOCZA RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 często latałem obok huty ale nikogo nie spotkałem....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manaq Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 ciekaw jestem czy glajtami tam latają - bo jeśli tak to jak będzie wiało z pólnocy to będzie ciasno jak wpadniemy z modelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 przelatują ze zbocza nie startują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manaq Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 dla nas będzie idealnie jak będzie wiało koło 8m/s lub więcej wtedy już żaden glajt nie polata i bedzie luz w powietrzu ale dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manaq Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Krzysztofie jak już jesteś to może napisz co tam jeszcze macie koło Piły podobno w Chodzieży coś jest jeszcze napisz jakie to duże czy da się latać i na jaki kierunek wiatru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ładne zbocze - jednak miałem nosa ;-) Będzie bliżej niż nad morze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Manaq i Malin macie medale za zasługi w zobczowaniu super i relatywnie nie daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manaq Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 to teraz trzymać kciuki za WIETER z PÓŁNOCY !! kurde że nie wpadliśmy na to teraz a nie z miesiąc temu - bo wiało parę razy właśnie z tego kierunku ale nadrobimy to !! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 to teraz trzymać kciuki za WIETER z PÓŁNOCY !! kurde że nie wpadliśmy na to teraz a nie z miesiąc temu - bo wiało parę razy właśnie z tego kierunku ale nadrobimy to !! :) Całkiem dobra opcja z tym miejscem - ponieważ mam niedaleko w Róży nocleg ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.