manaq Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Witam, Niedaleko Piły odszukałem za pomocą malinn'a zbocze na wiatr z kierunku PÓŁNOCNEGO. Miejscowość się zowie UJŚCIE - koordynaty 53°03'07"N, 16°42’39"E Można dojechać bez problemu autem na ulicę Ogrodową, i z buta dojść na krawędź zbocza jakieś 200m. Deniwelacja zbocza wg GPS to 50m, więc jak przywieje to cudnie będzie nosić. Niestety bliżej bydzi nie ma górki na ten kierunek i to jest jedyna alternatywa aby polatać na żagielku zamiast jechać 200km nad morze. (do Ujścia mam połowę drogi) Załączam mapki i fotki zbocza [/img] IDĄC przykładem kolegi z F3F 3city TEAM'u specyfika podaję wytyczne 1. Ujście k/Piły 2. 53°03'07"N, 16°42’39"E 3. N 4. 1 - za zboczem wysokie trawy - łąka 5. Jeszcze nie oblatane ale ma duży potencjał - deniwelacja zbocza ok. 50m MAPKA KUJ-POM - ZBOCZA RC
utopia Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 często latałem obok huty ale nikogo nie spotkałem.......
manaq Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 ciekaw jestem czy glajtami tam latają - bo jeśli tak to jak będzie wiało z pólnocy to będzie ciasno jak wpadniemy z modelami
manaq Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 dla nas będzie idealnie jak będzie wiało koło 8m/s lub więcej wtedy już żaden glajt nie polata i bedzie luz w powietrzu ale dzięki za info
manaq Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Krzysztofie jak już jesteś to może napisz co tam jeszcze macie koło Piły podobno w Chodzieży coś jest jeszcze napisz jakie to duże czy da się latać i na jaki kierunek wiatru
malinn Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ładne zbocze - jednak miałem nosa ;-) Będzie bliżej niż nad morze ;-)
Guest horn3t Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Manaq i Malin macie medale za zasługi w zobczowaniu super i relatywnie nie daleko
manaq Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 to teraz trzymać kciuki za WIETER z PÓŁNOCY !! kurde że nie wpadliśmy na to teraz a nie z miesiąc temu - bo wiało parę razy właśnie z tego kierunku ale nadrobimy to !! :)
smootny Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 to teraz trzymać kciuki za WIETER z PÓŁNOCY !! kurde że nie wpadliśmy na to teraz a nie z miesiąc temu - bo wiało parę razy właśnie z tego kierunku ale nadrobimy to !! :) Całkiem dobra opcja z tym miejscem - ponieważ mam niedaleko w Róży nocleg ;D
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.