model Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witam wszystkich mam do was małe pytanko :mrgreen: tylko nie myślcie że zapytam jaki model dobry byłby na początek bo tych pytań na forum jest setki i jeszcze więcej, jak ktoś kiedyś powiedział szukajcie a znajdziecie i szukałem a raczej przekopałem cale forum i zdecydowałem się na kupno Sky Lady III cena 460zl przy czym funduszu na start mam tylko 500 zl rozważałem kupienie wszystkiego oddzielnie i zbudowanie modelu z depronu ale za sam sprzęt wyszło mi 600 zl za niemarkowy sprzęt a gdzie model? czytałem opinie użytkowników sky lady i nie tylko, jedni wychwalają drudzy nie, przecież wszystko ma swoje zalety i wady także stwierdziłem że to będzie mój pierwszy model rc i tutaj moje pytanie czy caly osprzęt sky lady będzie pasował do rwd5 toto0 czy zefirka czy polecą na tym zestawie?z Góry dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witaj Ja osobiście Sky Lady bym nie polecił na początek bo ma silnik na dziobie. I przy krecie niestety model już nie lata tak fajnie ( mój nie latał ) Polecał bym Ci AXN'a http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359 Jeśli chodzi o cały osprzęt i przekładanie go do innych modeli to. Jedyne co by było warto przekładać to : Lipol , Odbiornik. Jeśli chodzi o serwa , silnik moim zdaniem nie ma to najmniejszego sensu. Zresztą ceny serw to naprzykład: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662&Product_Name=HXT900_9g_/_1.6kg_/_.12sec_Micro_Servo Cena Silnika: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5354 Może jeśli chciał byś na początku zaoszczędzić to z 1 regulatorem mógł byś go przepinać, ale też uważam że lepiej mieć osobny do każdego modelu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 A nie lepiej samemu złożyć sobie odrazu RWD5. Wyjdzie Ci pewnie tyle co zestaw RTF. Aparatura+odb HK 6ch z kablem ~210 ALLEGRO ładowarka Turnigy Accucel 6 ~150zł ALLEGRO li-pol Turnigy 1500 mAh ~65zł ALLEGRO Silnik e-max cf2822 ~45zł ALLEGRO Regulator HK 18A-20A ~40zł ALLEGRO Prop Saver 3mm ~4zł ALLEGRO 2 serwa micro ~30zł ALLEGRO Do tego jeszcze kilka śmigieł i odpowiednie złączki i masz cały osprzęt do RWD5 i wielu innych za ok. 550zł (wszystko u jednego użytkownika który daje też gwarancję) Jak wyszło za dużo to można zamiast ładowarki Accucel 6 za 150zł zastapić ją tańszą i prostszą turnigy za ok. 50zł Zostae 50 zł za model ZA to mozna spokojnie zrobić RWD5. gdybyś kupował to w Hobbykingu (chiny) to wyszło by dużo taniej. Moze to nie odpowiedź na pytanie, ale mam nadzieję ze troszke pomogłem. bo w tych 500zł możan zmieścić się z modelem i osprzętem A jak już byś chciał coć w zestawie to myślę ze juz lepiej wziąć Focusa z Pelikana. Silnik z tyłu, model z pianki epp, a nie z jakiegoś platiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Dzięki tylko jest mały problemik móglbyś mi powiedzieć jak to wszysko razem podpiąć bo nie mam zielonego pojęcia jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Dzięki tylko jest mały problemik móglbyś mi powiedzieć jak to wszysko razem podpiąć bo nie mam zielonego pojęcia jak? Dlatego czytamy CAŁY dział "jak zacząć" :wink: Zdziwisz, się ale to jest tam ddokładnie opisane i to wieeeele razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.