waldi1973 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Witam. Tak się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem i ewentualnymi zaletami (i wadami). Może ktoś już próbował takich sztuczek i zechce się podzielić spostrzeżeniami? Chciałem zamiast dwóch regli 45A zastosować jeden 120A i BEC zewnętrzny.. Co o tym sądzicie..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Zalet chyba żadnych. Musiałbyś uruchamiać silniki przy pomocy trymera, choć i tak mogły by gubić synchronizacje. Oczywiście jeśli mowa o silnikach trójfazowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Racja, z 3F to się nie uda gdzieś był już wątek na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Nie da się dwóch silników 3F na jednym regulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Ok koledzy.. Dzięki za opinie. Rozwialiście moje wątpliwości Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 A ja pójdę pod prąd i powiem, że się da . Kolega Włodek mógłby o tym coś powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 karand, pewnie że się da. Wszystko się da, choćby z naszej kochanej polskiej przekory :roll: Tylko po co, bo w przypadku dwóch niesprzężonych mechanicznie silników 3F to nie działa jak powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 MiQ27, Pytanie brzmiało: "Może ktoś już próbował takich sztuczek i zechce się podzielić spostrzeżeniami?" Odpowiedź jest tutaj . A z przekory to powiem, że jednak nie wszystko się da :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.