madrian Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Skrzydło jest dobrze. To charakterystyczny dla Zefirka profil. Jest w porządku, choć wzniosu chyba nie ma wcale, lub jest bardzo mały. A model nie ma lotek. A to oznacza brak stabilizacji. Przetnij skrzydło na środku wg instrukcji i zeszlifuj miejsce łączenia pod kątem 3-4* i sklej ponownie. Chyba, że masz w planach wykonanie lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 z lekkim opóźnieniem zamieszczam foty skrzydła....zrobiłem je na nowo bo pierwsze wyszly tak sobie.... ...chciałem dziś w koncu wyjsc troche polatać ...ale niespodzianka ładowarka nie działa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Na krawędziach skrzydeł (przód - tył), na odcinku przy kadłubie, na górną powierzchnię, naklej fragmenty listewki sosnowej, lub choćby balsy. Po prostu w tych miejscach gumy mocujące skrzydło wpijają się najmocniej i potrafią przeciąć niezabezpieczoną piankę. A jeżeli guma zacznie nacinać skrzydło - może się w locie nagle złamać. Warto też pokryć skrzydło taśmą samoprzylepną - może być nawet przeźroczysta lub pakowa. Możesz też kupić, np na alledrogo, kolorową taśmę pakową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 loooooo powoli tu tylko bez Dymu wszystko jest - niegdzie nie pisałem ze ma być tanio drogo...miało być coś na począteki Extream jako jedyny zabrał głos i doradził - za co thx sprzęt mam i oprócz ładowarki wszystko działa całkiem GIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 posprzątane :rotfl: A dziwne z tą ładowarką, mam taka i działa dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Ludzie to LATAAA xD hehe dzis odbyłem swoj pierwszy lot dzieki wszystkim za rady a szczególnie dziękuje Mateuszowi za pomoc ....za uratowanie mojego aku !! i za instruktaż i za dziewiczy lot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Zacznijmy od początku ,ładowarka się nie spaliła, wszystko z nią jest ok, po prostu Marcin zapomniał odlaczyć na noc akumulatora i pakiet trochę "osłabł". Przyszła mu ładowarka z Hobbykinga, wiec pakiet został uratowany. Poprawiłem Zefirkowi skłon i wykłon silnika, ustawiłem model no i pojechaliśmy na lotnisko. Znajomi już się pakowali ,a ja próbowałem oblatać tego "Tigera" pierwszy wyrzut coś mi nie gra, non stop go na prawo przechyla, ja mu drążek w prawo,a model mi leci w lewo, myślę co tu jest grane, po 3 wyrzucie patrze na model i ruszam drążkami ,okazało się że był rewers na kanale, ustawiłem wszystko do porządku lekki gaz, model poleciał i to jak! Nigdy szczerze nie miałem zefirka, ten model naprawdę lata jak Funfly ,stoi w miejscu, Marcina muszę też pochwalić ,dałem mu aparaturę model był na wysokości 100-150 metrach, szczerze wam powiem Marcin jak mi opowiadał dużo grał/gra w gry komputerowe i tak samo jak symulator ,dużo daje, Marcin lata jak nie początkujący, ale średnio zaawansowany "lotnik" Jutro jak się Marcin wyrobi kolejne loty. Pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 no z tym rewersem to byly jaja hehe ale jaka mialem frajde jak to zaczelo latac nie macie pojecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 a ja juz sie balem ze Cimek go rozbije ...... moje wszystkie porozbijał :rotfl: :rotfl: Oprócz tych którymi mu nie dałem latać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 No. Cimek - żeby nie sprawdzić działania modelu przed startem... Kurs instruktora do powtórki. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Marku ja Ci dam mi tutaj opinie robić Powiedz mi który model Ci rozbiłem cio? :rotfl: :rotfl: Akrobatem ani jednego dzwonka nie miałem żeby nie sprawdzić działania modelu przed startem Oj tam ,oj tam Po prostu robiło się już Ciemno ,a trochę w moim domku razem z Marcinem "naprawialiśmy" model ,więc wszystko było praktycznie w pośpiechu Ale model lata... mam filmik ,ale :dupa: nic nie widać ,nooo coś tam może widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 tu fota z przygotowań oblotu.... a tu zaraz wrzuce filma.... http://www.youtube.com/watch?v=tg6xX21yLIg film jakoscia nie grzeszy ale ciemno juz była a aparat bardziej lowendowy jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Powiedz mi który model Ci rozbiłem cio?wymieniać ? :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Nie nie musisz nooo ok ,deltę rozbiłem ,ale dużo modelarzy w mojej sytulacji by rozbiło model zlał się po prostu z otoczeniem i nie widziałem w którą strone leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 http://www.youtube.com/watch?v=E6yoP-CDit8 mały filmik z dzisiejszych lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 fajnie , juz latasz tylko tak dalej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Nooo Marku powiem Ci ten model naprawdę można polecić początkującym Ogolnie Marcin startuje jak ląduje pięknie Tylko tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 fajnie , juz latasz tylko tak dalej ...no latam latam...i coś mi się zdaje ze będę dlllluuugggooo latać ... Ogolnie Marcin startuje jak ląduje pięknie Tylko tak trzymać!gadałem Tobie, że to jak latanie F-16 na xboxie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 gadałem Tobie, że to jak latanie F-16 na xboxie hehe I co? Zmieniłeś zdanie? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.