pietka Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam Kolegów. Proszę o komentarz i ewentualna radę do nast. tematu: - odbiornik Hitec 6 kanałowy do aurory zaskoczył mnie dzisiaj nieprzyjemnie, tj. w czasie lotu ułamała się w połowie antenka ( jakieś ukryte uszkodzenie :shock: ), co spowodowało kłopoty z zasięgiem i właściwym odbiorem sygnału, a w konsekwencji polowanie na kreta, które wskutek intensywnego machania drągami zakończyło się szczęśliwie dla modelu i jego właściciela- w sumie uszkodzenia na 2 godz. roboty i złamane śmigło. A WIĘC? czy dolutowanie drugiej anteny o takiej samej długości do punktu lutowniczego pierwotnej antenki ma jakiś sens? czy długość tej antenki ma jakieś znaczenie? Jeśli zlutuję ją solidnie to pewnie będzie krótsza o jakiś cm.... :F . Jestem łeb techniczny ale na antenach się nie znam. Proszę o podpowiedź lub wyjaśnienie bezsensu takiej operacji przez kumatych w temacie antenowym kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Można zlutować, a można też wymienić całość. Róznica długości rzędu 1 cm nie ma praktycznego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Problem z antenami w pierwszej serii odbiorników Optima był już poruszany na tym forum. Polecam lekturę tego wątku (str. 16). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Odgrzeje stary temat . Problemu z anteną nie mam żadnego (nowsza seria odbiorników), ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat jej prawidłowego montażu/ułożenia w modelu. Ktoś może coś podpowiedzieć? Dodam że latam quadem w układzie + . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.