Srv40 Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Witam! Posiadam plany pewnego samolotu w czterech częściach. Jako, że jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o pliki wektorowe i ich obsługę muszę poprosić o pomoc bardziej doświadczonych modelarzy. Zależy mi na przekonwertowaniu planów do formatu .pdf w odpowiedniej skali (jest podana w specyfikacji modelu) tak, aby można było to wydrukować. Chętnemu prześle plany na maila. Pomóżcie proszę!
madrian Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 A czemu nie przejdziesz się do Ksero wielkoformatowego i nie wydrukujesz ich od razu w całości, na jednym arkuszu? Większość takich punktów, robiąca wydruki A1 lub A0 bez problemu wydrukuje ci to od razu z pliku wektorowego, o ile jest w popularnym formacie: DXF, DWG, CDR itd.
Srv40 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 Nie będzie problemu ze skalą wydruku? Czy plany w plikach wektorowych mają określone rozmiary?
qbacz Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 po to są wektorowe, żeby można było je dowolnie skalować.
Srv40 Opublikowano 23 Września 2010 Autor Opublikowano 23 Września 2010 Aha. Już rozumiem. Czyli facio w punkcie ksero pobawi się za mnie. Dzięki za pomoc.
madrian Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Aha. Już rozumiem. Czyli facio w punkcie ksero pobawi się za mnie. Dzięki za pomoc. Tak bez większego problemu... Tylko najpierw zapyutaj o cenę. :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.