bzik4 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Od jakiegoś czasu zmieniliśmy miejsce spotkań na lotnisko w okolicach Kałuszyna powód - Wieliszewskie łąki strasznie zarosły trawą a nowym miejscem jest równiutka bardzo duża wykoszona łąka. Uploaded with ImageShack.us Bez problemu odbywają się starty małych statków powietrznych Uploaded with ImageShack.us trochę większych Uploaded with ImageShack.us i tych bardzo dużych Uploaded with ImageShack.us na lotnisku zawiązują się nowe przyjaźnie (a może nawet coś więcej) ciekawe czy będą z tego jakieś małe samolociki :mrgreen: Uploaded with ImageShack.us lądowanie Uploaded with ImageShack.us i jak zwykle procedury startowe Uploaded with ImageShack.us Jarek i jego maszyna Uploaded with ImageShack.us Niestety jakość zdjęć nie jest powalająca, brak słońca w ten jesienny poranek sprawił że kamera obscura kiepsko sobie radziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekszwabi Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 A ja fotki uzupełnię filmem z wczorajszego i dzisiejszego latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Podajcie link do miejsca. Kaluszyn za Minskiem Maz. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 To nie ten Kałuszyn, my mamy swój :wink: Tu latamy http://mapy.zumi.pl/,,,20.8789184,52.44708,3,4,?userMapPointText=Lotnisko&userMapPointX=20.873744000000002&userMapPointY=52.448832 tak mi się przynajmniej wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekszwabi Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Coś ten link na zumi nie działa. http://maps.google.pl/maps?q=52.448485,+20.874017&num=1&t=h&vpsrc=0&ie=UTF8&ll=52.448484,20.874115&spn=0.000391,0.000862&z=20&iwloc=A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Kolejne spotkanie w Wieliszewie "lotnisko" Spacerowa planowane na niedzielę 13-11-2011 ~11:00 -> Loty FPV i nie tylko... Tak było tydzień temu (filmik kolegi Jawor): http-~~-//www.youtube.com/watch?v=XejYfgbabE8&feature=player_embedded#! A 23-10-2011 kolega Ojmarek przebił sie przez "pierzynkę" :shock: [vimeo] [/vimeo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 I żeby nie było że Wieliszew nie warczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy_hh Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Witam szukam lotniska na którym można latać modelami spalinowymi w okolicach legionowa. Jakie zasady panują na waszym lotnisku? (składki, koszenie itp?) Czy jest wogle możliwość latania dużymi spalinami? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Nie wiem jak dużym samolotem latasz ale u nasz największa maszyna to 2,3m . Lotnisko to zwyczajna łąka - według miejscowych rolników - niczyja więc koszą ją na zmianę - co roku ktoś inny. Żadnych składek, przyjeżdżasz i latasz. Czasem trawa jest spora, ale dziś byłem i jest wg. mnie przyzwoicie, chociaż dziki troszkę darń zryły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Odwiedzilem w sobote to miejsce (Kaluszyn) i jestem zadowolony, duzo miejsca i termika tez jest. Kiedy latacie spalinami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Bardzo fajne i spokojne miejsce do pofruwania. Polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Ej, co się nie chwalicie że po naszym niebie będziecie latać? Ja i Czajnior często tą miejscówkę odwiedzamy, może polatamy razem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 A bo... 1. Wy burczycie, my tylko świszczymy. 2. Kolega ma za sobą pierwsze pięć lotów, trzy w sobotę, dwa w niedzielę, taki i wstydzi się troszkę... Poza tym tak spontanicznie troszkę wypadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 To może w niedzielę jakieś małe wspólne buczenie-świszczenie? Z Czajniorem będziemy od 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ten weekend raczej odpada w moim przypadku, nad czym zresztą boleję, bo pogoda ma być piękna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekszwabi Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Dzisiaj polatalismy trochę w kałuszynie. Cztery spalinki burczaly i jeden latający kawałek stropianu trochę poświszczał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dziś z Marcinem też się szykujemy. Nareszcie naprawił swoją benzynę i ma być oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Z tego co widziałem to chyba nawet się udało... A ja sobie tak polatałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 A wczoraj było tak: W takim mleku jeszcze nie latałem... Widoczność góra na 50 metrów, biała Cessna zlewała sie z tłem jeszcze wcześniej niż SE5a. Masakra... http://www.youtube.com/watch?v=wLWeNRMyRJ8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 A moja maszyna niestety skończyła w ten sposób: przyczyną wypadku był przełącznik od zasilania odbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.