piotrek5384 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 jak już napisałem chciał bym zamontować w samolocie na planach rwd5 dwa silniki chciałbym tak zrobić z powodu mojego nieudolnego latania skrzydła są balsowe więc powinny wutrzymać a rwd5 jest górnopłatem i by te silniki sie nie rozwalały proszę o odpowiedzi co o tym myślicie z góry dzięki Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Dwusilnikowce to fajna sprawa, ale tobie chodzi o naukę latania. Więc może przeanalizuj czemu ciągle rozwalasz silniki, a nie komplikuj modelu. Dwa silniki - podwójny kłopot z geometrią, dwa regle, więcej kabli. Więc IMO się da, tyle że w twoim przypadku to chyba zła droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Może spróbuj zbudować coś w takim układzie: zaletą jest to, iż możesz go puszczać z ręki, ze śniegu, a jak siejuż nauczysz to i z wody. Po dodaniu podwozia również z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Albo takiego ? Modle ma nazwę prząśniczka http://img514.imageshack.us/my.php?image=obrazdominikanamodele04.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek5384 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 co do tego ostatniego to jest chyba za bardzo skomplikowany jak dla początkującego rwd5 jest prosty i mam plany i myślę że dało by się go przerobić na to co zaproponował Fokker tylko kwestia ustawienia kontu silnika so na to jakieś obliczenia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 myślę że dało by się go przerobić na to co zaproponował Fokker tylko kwestia ustawienia kontu silnika so na to jakieś obliczenia?? Pisownia :!: :!: :!: Obliczeń nie ma - to już doświadczalnie trzeba ustawić samemu. Jest jednak zasada, iż silnik na wiezyczce ma skłon dodatni czyli wychylony do góry, a ni w dół. Ile wychylić to już własnie w czasie oblatywania wyjdzie. Akurat model RWD-5podobny będzie dziwnie wygladał z wiżyczką ale w sumie dziwne też jest fajne. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.