piotrek5384 Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 jak już napisałem chciał bym zamontować w samolocie na planach rwd5 dwa silniki chciałbym tak zrobić z powodu mojego nieudolnego latania skrzydła są balsowe więc powinny wutrzymać a rwd5 jest górnopłatem i by te silniki sie nie rozwalały proszę o odpowiedzi co o tym myślicie z góry dzięki Piotrek
kojot Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 Dwusilnikowce to fajna sprawa, ale tobie chodzi o naukę latania. Więc może przeanalizuj czemu ciągle rozwalasz silniki, a nie komplikuj modelu. Dwa silniki - podwójny kłopot z geometrią, dwa regle, więcej kabli. Więc IMO się da, tyle że w twoim przypadku to chyba zła droga.
Irek M Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 Może spróbuj zbudować coś w takim układzie: zaletą jest to, iż możesz go puszczać z ręki, ze śniegu, a jak siejuż nauczysz to i z wody. Po dodaniu podwozia również z ziemi.
Gość Anonymous Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 Albo takiego ? Modle ma nazwę prząśniczka http://img514.imageshack.us/my.php?image=obrazdominikanamodele04.jpg
piotrek5384 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Opublikowano 2 Października 2010 co do tego ostatniego to jest chyba za bardzo skomplikowany jak dla początkującego rwd5 jest prosty i mam plany i myślę że dało by się go przerobić na to co zaproponował Fokker tylko kwestia ustawienia kontu silnika so na to jakieś obliczenia??
Irek M Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 myślę że dało by się go przerobić na to co zaproponował Fokker tylko kwestia ustawienia kontu silnika so na to jakieś obliczenia?? Pisownia :!: :!: :!: Obliczeń nie ma - to już doświadczalnie trzeba ustawić samemu. Jest jednak zasada, iż silnik na wiezyczce ma skłon dodatni czyli wychylony do góry, a ni w dół. Ile wychylić to już własnie w czasie oblatywania wyjdzie. Akurat model RWD-5podobny będzie dziwnie wygladał z wiżyczką ale w sumie dziwne też jest fajne. :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.