Skocz do zawartości

microsoft flight simulator

krykiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro byl juz IŁ szturmownik to moze byc tez symulator dla troche spokojniejszych :wink: chcialem od was wyciagnac jakies opinie na temat tego symulatora, czym sie roznia wersje. i jeszcze taki maly problem poniewaz nie moge grac przez interet z niewiadomych powodow (wersja 2002) moze ktos moze mi pomoc?

i kilka fotek

f100d37edee33ca0m.jpg

0c6ba9602415a6bam.jpg

3c2a2890ee3d1eacm.jpg

6aaee3f24749ab76m.jpg

Opublikowano
skoro byl juz IŁ szturmownik to moze byc tez symulator dla troche spokojniejszych :wink:

A co - w Ile nie możesz latac spokojnie? :wink:

Włączasz prosty edytor, 0 przeciwników i jechane :) .

A grafika na moja i tak w Ile lepsza jest :P .I kto wie jak z realizmem (nie latałem w Flight Simulatorze) :) .

Opublikowano
A grafika na moja i tak w Ile lepsza jest .I kto wie jak z realizmem (nie latałem w Flight Simulatorze)

Panowie...JAk z realizmem???????!!!!!! Chyba nie ma nic co jest bardziej realistyczne!!!!A po drugie to nie jest gra tylko prawdziwy symulator. Jedyna roznica to taka ze siedzimy w domu przed komputerem a nie w samolocie choc sa i tacy co maja cale kabuny konkretnych samolotow.

A co do realizmu....

poogladajcie sobie

Opublikowano

IŁ niby nie jest realistyczny? :D

No fakt, jest tam opór błędów, ale realizm nie jest przecież byle jaki.

Opublikowano
A co do realizmu....

poogladajcie sobie

chyba chodzilo o realizm fizyki, a nie grafiki. taka grafika to dla niektorych(takich jak ja :mrgreen: ) wada-wieksze wymagania czyli nierealistyczny pokaz slajdow :wink:

a do symulatorow jestem uprzedzony bo trafil mi sie taki jeden- gdzie po uderzeniu pionowo w ziemie z predkoscia ok 700km/h odrywaly sie skrzydla i ogon a reszta pozostawala nienaruszona :shock:

Opublikowano

Ja dla mnie ta gra jest wielkim nie wypalem...zagralem w microsoft flight simulator X jeden raz i wykasowalem, kokpit w samolocie mozna dowolnie przesowac myszka :lol2: , mozna latac po drzewach i ogolnie starasznie sie zawiodlem.Grafika wcale nie jest taka dobra, grałem na najwyszych opcjach.Cena gry jest b. duza tak samo dodatki sa drogie.

Opublikowano

POza symulatorami ktore sa w posiadaniu firm lotniczych i sluzacych do szkolenia pilotow nie ma na rynku symulatora ktory rownie wiernie odzwierciedlalby zarowno graficznie jak i pod wzgledem fizyki lotu samolotem.

Przy tworzeniu symulatora zaangażowanych jest dużo specjalistów z zakresu instruktażu lotu, ekspertów od aerodynamiki, wielu pilotów, i entuzjastów.

Niestety wada X sa dosc spore wymagania i to ze jest dedykowany i ponoc najlepiej dziala z Vista

Opublikowano

Panowie...Temat tego symuatora juz byl poruszany i naprawde nazywanie tego gra jest co najmniej niestosowne :)

Przeczytajcie ten watek i linki w nim podane

o symulatorze

a potem zobaczcie co ludzie jak to mowicie grajacy kupuja do tego softu aby sobie "pograc " i zwroccie uwage na ceny.

kokpity

Poza tym aby naprawde bawic sie w MFS trzeba znac dokladnie procedury jakie obowiazuja w lotnictwie..

Odwzorowanie wszelkich szczegolow ( graficznych, fizyki lotu, procedur oraz odwzorowanie prawdziwego swiata z portami lotniczymi , zjawiska pogodowe..po prostu perfekcja )

Opublikowano

www.avsim.com - masa dodatków bezpłatnych, w tym polskie scenerie.

www.torrentspy.com - i z FSa robi się miód :mrgreen:

Najczęściej kopiuje się foldery i pliki do katalogu FS9, nowsze samoloty mają często zwykłą instalkę.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem dlaczego tyle słów krytyki pada pod adresem tego symulatora... wg mnie głównie krytykują go osoby przygotowane na tryb tzw grania, czyli wsiadam, odpalam silniki i w niebo... A w MFS sprawa się komplikuje, ponieważ dochodzi ułożenie planu lotu, obustronna komunikacja radiowa i znaczna wiedza z zakresu pilotowania samolotu. Co się tyczy realizmu to hmmm jest wg mnie niesamowity. Dodam że B767 b. długo uczyłem się poprawnego podejścia do lądowania i samego lądowania, nie wspominając już o procedurach itp....

Bardzo fajnie jest poprowadzony kurs pilotażu oraz dodatki w postaci literatury z których można wiele wynieść cennych inf,

Gorąco polecam każdemu komu znudziły się walki powietrzne i symulatory zręcznościówki

Pozdrawiam wszystkich

Piotrek

Opublikowano

Bo to panie nie jest gra, tylko prawdziwy SYMULATOR. A to już spora różnica :mrgreen: :mrgreen: Ile ja kiedyś latałem.. Ech.. Piekne czasy :lol: Przez multi w kilka osob lecieliśmy kilkona jumbojetami w szyku i 150 metrow nad lotniskiem :mrgreen: Normalnie szyk i elegancja :mrgreen:

Opublikowano
Ja dla mnie ta gra jest wielkim nie wypalem

Sam jesteś niewypałem :wink:

Przed FS9 (2004) spędziłem setki godzin, jak nie tysiące godzin. Symulator wiadomo, klasa. Problemem jest to że co niektórzy nie rozumieją idei takiego latania.

mozna latac po drzewach i ogolnie starasznie sie zawiodlem

No jasne co to za symulator, przede wszystkim trzeba symulowaś wypadki:D Wtedy mamy realizm jakich mało :evil:

Powiesz może jeszcze że włączyłeś go na kilka minut, na średnim lub niskim realiźmie i próbowałeś latać na klawiaturze albo na padzie? Gratuluję, jak nic nadajesz się do pisania obiektywnych recenzji. :mrgreen:

Prawdziwa zabawa to nie latanie dużym jetem cały czas na AP, tutaj radość sprawia prawdziwa kontrola, także autop. Osobiście stawiam na latanie general aircraft, na dobrych sceneriach i co tu dużo mówić niestety najlepiej z płatnymi samolotami, taką cessną 152 czy 177 z DF można latać i sprawia to naprawdę duża przyjemność.

Na jakim sprzęcie Wy latacie? Może jakiś wspólny lot? Kiedyś bawiłem się w latanie online, ale tylko na text, zawsze można by polecieć w jakiejś mniejszej grupie.

nie moge grac przez interet z niewiadomych powodow (wersja 2002) moze ktos moze mi pomoc?

Jeśli ktoś poszukuje informacji o lataniu w sieci pl-vacc na wszystko odpowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.