Maciej1996 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Witam, w mojej DX6i osłabił się zasięg, pomyślałem że posprawdzam antenę, wszystko sprawdzone ale nie wiem jak dojść do tego metalowego cylinderka na końcu anteny ( chciałbym go wyłożyć i sprawdzić lut) czy da się go jakoś wyciągnąć, próbowałem trochę ciągnąć za kabel ale boje się że się urwie, jeśli ktoś zna jakiś dobry sposób proszę o napisanie.
Cimek Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Żaden problem , delikatnie wyciągasz końcówkę, już przerabiałem ten temat, delikatnie nic na siłę ,aż Ci się uda wyciągnąć
Cimek Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Nie możliwe, a obraca się w prawo i lewo? jeżeli tak ,to nie powinno być problemów z wyciągnieciem ,daj z dwie dobre fotki
MironRC Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 musi sie się obracać, wystarczy że ją wypniesz.
Maciej1996 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Już nieaktualne kolega Cimek pomógł. A na uboczu nie chodziło dokładnie o kocówkę od modułu ale tą drugą, schowaną w antenie.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.