Bartek2220 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Którą polecilibyście mi aparature-Eclipsa 7 Optica 6 czy Graupnera MX12?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Uzywalem Optic 6 (pierwsze wersje bez syntezy) - bylem zadowolony Znajomy modelarz uzywa MX-12 (chocby dzisiaj latalismy na niej na Ruczaju ) - i rowniez bardzo sobie chwalimy Eclipse 7 wg mnie za drogi - a w/w aparatury wcale mu nie ustepuja a nawet plusuja (nie liczac 1 kanalu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 A moze jakis multiplex? Sa droze ale moim zdaniem lepsze ( przynajmniej od hiteca ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Ramzesie chyba nie zdajesz sobie sprawy ale już Cię lubię Takiego przyaznego menu jak u Multiplexa nie ma żadna inna firma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 A moze jakis multiplex? Sa droze ale moim zdaniem lepsze ( przynajmniej od hiteca ) Tylko tak się składa, że teraz Multiplex i Hitec to już jedna firma jest Ale jeśli chodzi o dobry nadajnik na początek i niską cenę, to Multiplex nie ma obecnie niczego, co mogłoby konkurować z MX-12. Ten nadajnik kosztuje za Odrą ok. 100 euro, natomiast Multiplex Cockpit SX to już ponad 50 euro więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Polecałbym jednak MX-12. Jest to markowy i sprawdzony produkt, i za niewielkie pieniądze. Obczytuję bezkarnie różne fora modelarskie, i prawie nie widziałen negatywnych opinii na jej temat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Posiadam od kilku dni właśnie MX-12 i uważam ze to świetna (jak narazie) markowa aparatura. Rozważałem również nad Opticiem, ale wolalem dołozyc te 70 zł. Wybierz MX-12, takie jest moje zdanie! Niby te same funkcje ale Graupner/JR to nie HITEC, a ceną zbytnio sie nie róznią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Takiego przyaznego menu jak u Multiplexa nie ma żadna inna firma Szczepan mimo szczerych chęci ale się nie zgodzę Ostatnio na lotnisku mieliśmy przykładowy pojedynek tytanów. RE9 vs MC19. jeśli chodzi o czytelność Menu wygrała MC19. Nie daliśmy rady we 4 ustawić Butterfly w motoszybowcu. nie mówiąc już o mix aby prząłączać drążek gazu na silnik albo na Buttefly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Marcin tak Ci się tylko wydaje ja jestem użytkownikiem Mpx od wielu lat i jak wziąłem Graupnera Mc 19 mam ją w klubie, to dosłownie zgłupiałem a swoją Re 9 uatawiałem bez instrukcji, a z angielskim się nie lubimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 jak wziąłem Graupnera Mc 19 Dwie uwagi. Z\Aparatura była z Menu w Języku zrozumiałym dla ciebie ?? I drugie ważniejsze jesteś skażony myśleniem programistów z MPXa, więc twoje porównanie jest mało obiektywne. daj aparatury człowiekowi który lata Hickiem i się przekonasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Witam Qrna znowu wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia.....Graupner kontra Multiplex. Na razie pojedynek na słowa , a kiedy na szabelki . Każdy lubi to co ma . "Latam" na Graupnerach od ponad 25 lat ( w tej chwili MC-24) i wg mnie one mają czytelniejszą obsługę niż Multi, ale cóż to tylko moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 jędrek, nie porównuje tu funkcji itp bo to naprawdę wyższość ŚBN nad ŚWN, ale skłoniła mnie do tego sytuacja sprzed 2 tygodni na lotnisku. 4 ludzi nie mogło sobie poradzić, z Funkcją w RE9, z czego 2 jest jej posiadaczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 A o Eclipsie 7 nic nie wiecie?? hmmm w takim razie raczej wezme tego Graupnera.THX za podpowiedzi :wink: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Tak czy inaczej elastyczność możliwości kaskadowani mikserów, przypisywanie drążków itd. daje Multiplex powyżej Cocpita. Oczywiście trzeba przyswoić sobię ide programowania MPX - czy ona jest intuicyjna czy nie to już zależy od "intuicjenta". :wink: Zawsze strasznie mnie dziwi dlaczego tylko Multiplex daje taką elastyczność już w średniej klasie swoich nadajników. Konkurencja wychodzi z zalożenia że zdoła przewidzieć wszystkie potrzeby użytkownika ale to było by "małe miki" dlaczego w sumie skazuje na określone ścieżki. Nie wierzę, że jest technologiczna bariera przypisywania nr serwa do nr kanału a to wszystko do drążka, dowolnego kaskadowania mikserów, ustawiania charakterystyki ruchu poszczególnych serw itd. A walczyłem z różnymi a to z Futabą a to Hitecem, jakoś Graupner mi nie wpadł w ręce i zawsze kończyło się to dość karkołomną kombinacją z dość długim zastanawianiem się jak oszukać twórców oprogramowania aby osiągnąć swoje cele. Może miłem zbyt wygórowane potrzeby. Oczywiście zapewne aparatury z tej najwyższej półki zapewne mają te możliwości czy to JR/Graupner czy Futaba - mam przynajmniej taką nadzieję :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.