jerzys Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam serdecznie. Zdaje sobie z tego sprawę że to pytanie jest troszeczkę banalne ale muszę je zadać. Jak są prawidłowo ustawione drążki w aparaturze RC tupu V2 chodzi mi o to aby mi ktoś powiedział że np. drążek prawy do góry - ...... drążek prawy do dołu - ....... itd. ustawienie jakie obecnie posiadam dla mnie jest ok ale chciałbym mieć pewność że jest prawidłowe. Jestem w tym temacie jeszcze zielony więc bez trudu mogę jeszcze wszystko zmienić i uczyć się dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Opcja szukaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzys Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Opcja szukaj? odpowiadając na moje pytanie w ten sposób zdaje mi się że nie bardzo wiesz jak to działa. Wież mi przeszukałem już setki stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Może chodzi Ci nie o V2 a o Mode 2 Masz kilka Mode do wyboru najbardziej popularne to Mode 1 i Mode 2 osobiście używam mode 2 w którym jest tak że drążek Lewy do góry to Gaz , w prawym do góry to ster wysokości. w Mode 1 , Drążek gazu znajduje się po prawej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Jak są prawidłowo ustawione drążki w aparaturze RC tupu V2 Nie ma typu aparatury tylko MODE. Latak tak jak jest ci wygodnie. Domyślam się że masz aparaturę Z HK i tam pisze v2 (zgadłem?). To jest druga wersja, a nie ustawienie drążków. Tutaj masz mode 1 http://www.rc-airplane-world.com/image-files/rc-transmitter-mode-1.gif , i mode 2 http://www.rc-airplane-world.com/image-files/rc-transmitter-mode-2.gif . Mode 3 http://www.rc-airplane-world.com/image-files/rc-transmitter-mode-3.gif i ostatni Mode 4 http://www.rc-airplane-world.com/image-files/rc-transmitter-mode-4.gif Heh Eski był pierwszy (bo ja szukałem linków) PS. Przeszukałeś setki stron i nie znalazłeś odpowiedzi?? Aż dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzys Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 ppompka jesteś wielki to jest to o co mi chodziło. Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Jak są prawidłowo ustawione drążki w aparaturze RC tupu V2 chodzi mi o to aby mi ktoś powiedział że np. drążek prawy do góry - ...... drążek prawy do dołu - ....... itd. Odnoszę wrażenie że chodzi Ci nie tylko o to który drążek za co odpowiada, ale też jaka powinna być reakcja modelu (widziałem już osobę która ustawiła sobie SW w rewersie, "bo tak się wydawało ok"). A więc dla Mode 2 powinno być: DRĄŻEK LEWY do przodu (w stronę anteny) - gaz, wyższe obroty do tyłu (do siebie) - gaz, mniejsze obroty w lewo - ster kierunku, wychylenie steru w lewo w prawo - ster kierunku, wychylenie steru w prawo DRĄŻEK PRAWY do przodu - ster wysokości, ster wysokości w dół (model zaczyna lecieć w dół) do tyłu - ster wysokości, ster wysokości do góry (model zaczyna lecieć w górę) w lewo - lotki, lewa lotka w górę prawa lotka w dół w prawo - lotki, lewa lotka w dół prawa lotka w górę Pozdr., Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 DRĄŻEK PRAWY do przodu - ster wysokości, ster wysokości w dół (model zaczyna lecieć w dół) do tyłu - ster wysokości, ster wysokości do góry (model zaczyna lecieć w górę) Ja mam na odwrót- bo tak mi wygodniej było gdy zaczynałem i takie mi przyzwyczajenie zostało. Dlaczego własnie większość używa takiego ustawienia? Dla mnie - drążek do góry - model do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Dlaczego własnie większość używa takiego ustawienia? Dla mnie - drążek do góry - model do góry Zapewne z analogii do sterowania prawdziwym samolotem. Drążek do siebie - samolot do góry, drążek od siebie - samolot w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.