noker Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Tej jesieni na moim warsztacie będzie leżała Funtana Mini z depronu 6mm. Zestaw cięty technologią kosmiczną nabyłem od Osy w zamian za kilka banknotów NBP. Złożyć i latać? - to za proste by było. Postanowiłem wykonać do niej skrzydła konstrukcyjne (także z depronu) i jako dodatkowe widzimisie - mają być demontowalne. Zeberka 5mm o profilu NACA 64-012A, pokrycie 3mm. dwa dżwigary sosnowe 3x5 i między nimi rura węglowa fi10mm do ustalenia obydwóch połówek skrzydeł. Jako że właśnie płaty wymagają większych nakładów pracy - zacząłem od nich. Poniżej fotki. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Model chciałbym pokryć ... hmm czymś, papier na wikol i malowanie, lub jakaś folia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Model chciałbym pokryć ... hmm czymś, papier na wikol i malowanie, lub jakaś folia. A po co ? IMHO najlepiej jest wyłącznie pomalować goły depron jakimiś akrylami niż dodawać wagi klejem, papierem lub folią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Zapewne Nokerowi nie chodzi tylko o względy estetyczne, ale też o wytrzymałość. Ja to bym go pociągnął taśmą klejącą. To nie jest makieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Coś ruszyło?JA osobiście pomalowałbym markerami a nie dociążał modelu taśmami foliami czy innymi papierami. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosephtbg Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 No to rzeczywiście sobie wydłuzyłeś prace:) sam zwijałeś rurę na kieszeń? PS. Malowanie markerami nigdy nie będzie tak estetyczne jak folia czy malowany papier na wikolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Rurki na kieszeń to rolki po papierze do (uwaga bardzo stare słowo) rejestratorów. No właśnie ten model miał być latajacą estetyką, ale narazie z przyczyn losowych leżakuje na szafie. :mrgreen: Wróce do niego, niewiem jeszcze kiedy, Ну, погоди! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.