KYK Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Jakoś nie ufam temu kablowi USB co kupiłem z chin, możliwe że tutaj tkwi przyczyna bo już miałem okazje 3 razy spotkać się z lipnym kablem mini usb z tym że były on do aparatu. W aparaturze w opcji display jest wszystko ok drążki chodzą jak trzeba tylko na kompie coś się wali. PPJOY i SppConsole nie instalowałem nawet, moduł muszę wyjąć aby aparatura działała z pc. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podem89 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 JA niestety mam ogromny problem z podłączeniem aparatury do pc. Wszystko poprawnie skonfigurowane ( Windows XP ), a jednak nie działa. Próbowałem pod wejście line-in. Czy mogę podłączyć pod mikrofon? Czy jest możliwość uszkodzenia aparatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor_kr Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 @Kyk - miałem podobny problem. Rozwiązaniem było zmiksowanie w aparaturze ailerona z wolnym kanałem - jeśli oczywiscie kabelek ma więcej kanałów. Po takim zabiegu widziałem juz wychylania w kalibracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_1977 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Witam, Mam problem ze skonfigurowaniem aparatury Turnigy 9X. Otóż zainstalowałem - PPJoy - SmartPropoPlus zgodnie z instrukcją jak powyżej. Zainstalowało sterowniki i widzi 6 kanałów Virtualnego Joya lecz nie reaguje na wychylenia drążków czy to z modułem czy bez niego. Prosze o rade jak to właściwie skonfigurować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreg Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Ja mam problem, który opisał jeden z kolegów - jednak nie wiem (jako początkujący jak go rozwiązać) - chodzi mi o to że po podłączeniu apaki Turnigy 9 v2 poprzez kabel usb na aparaturze nie widzi jednego kanału, a konkretnie Aieliorn. Wszystkie inne ustawienia umgę przypisać, a nie wiem jak zając się tym jedynym kanałem. Będę wdzięczny za odp. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ja mam problem, który opisał jeden z kolegów - jednak nie wiem (jako początkujący jak go rozwiązać) - chodzi mi o to że po podłączeniu apaki Turnigy 9 v2 poprzez kabel usb na aparaturze nie widzi jednego kanału, a konkretnie Aieliorn. Wszystkie inne ustawienia umgę przypisać, a nie wiem jak zając się tym jedynym kanałem. Będę wdzięczny za odp. Pozdr. Co do lotek - ten typ kabla tak ma. Przemiksuj lotki na wyższy kanał i w symulatorze zmień mapowanie kanałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisso11 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam wszystkich modelarzy zakupiłem też TGY 9X i nie bardzo łapię o co chodzi z opcją „MODULAT PPM lub PCM „ rozumiem że chodzi o jakąś modulację tylko która co oznacza ????? Za pomoc z góry dzięki. Jeżeli zaś chodzi o podłączenie do symulatora miałem ten sam problemik opanowałem go: trzeba wejść w menu wybrać PROG.MIX dalej MIX1 i zmienić SLAWE –FLP , MASTER zostaje na AIL , OFFSET-000 , UPRATE i DNRATE-100 , SW-ON , i aktywować ustawienia ACT ,mi pomogło na symul. Aerofly lub na G4 nie wiem jak to zadziała na innych symula. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zostaw PPM, PCM działa tylko na 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreg Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Ja mam problem, który opisał jeden z kolegów - jednak nie wiem (jako początkujący jak go rozwiązać) - chodzi mi o to że po podłączeniu apaki Turnigy 9 v2 poprzez kabel usb na aparaturze nie widzi jednego kanału, a konkretnie Aieliorn. Wszystkie inne ustawienia umgę przypisać, a nie wiem jak zając się tym jedynym kanałem. Będę wdzięczny za odp. Pozdr. Co do lotek - ten typ kabla tak ma. Przemiksuj lotki na wyższy kanał i w symulatorze zmień mapowanie kanałów. Hej jestem początkującym więc proszę o pomoc - krok po kroku będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Hej jestem początkującym więc proszę o pomoc - krok po kroku będę wdzięczny http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=380366&highlight=#380366 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Witam odgrzewam niestety temat ale mam problem. Aparatura oczywiście 9x, kabel stereo do gniazda microfonu, jest sygnał, ruch drążkami powoduje zmianę dźwięku, w Thermometrze widać sygnał i ruchy, niestety windows w kontrolerze gier oraz PhoenixRC nie widzą żadnych ruchów. Mam zainstalowany i skonfigurowany PPJoy i SPPConsole. Mógłby mi ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Do Phoenixa musisz mieć specjalny kabel. Na PPJoy nie ruszy. Sprawdź na innym symulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Do nieoryginalnego Phoenixa nie muszę mieć specjalnego kabla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 A ja mam taki problem. Mianowicie zainstalowałem PPjoy oraz Smart propo plus i ustawiłem wszystko tak jak tutaj: http://www.hobbyking.com/hobbyking/forum/forum_posts.asp?TID=1428 Następnie podłączyłem aparaturę kablem do gniazda słuchawek i w kalibracji systemu windows wszystkie kanały mi szaleją . Pomocy co mam jeszcze zrobić aby to hulało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Podłącz do gniazda mikrofonu lub wejścia liniowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 DO gniazda mikrofonu też podłączałem i dalej tak samo :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Wyciągnij moduł 2,4 z gniazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Wyciągałem i to samo . Jeszcze jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPiotr Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Skalibruj ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 No właśnie napisałem, że nie mogę skalibrować :crazy: Na szczęście udało mi się samemu dojść i elegancko śmiga. W ustawieniach mikrofonu ustawiłem większą czułość i głośność nagrywania i teraz działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.