Szczepen02 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Poczujesz spadek mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 A który to będzie Twój lot modelem RC? Jeśli jeden z pierwszych, to nie obraź się, ale nie wylatasz całego pakietu A jeśli Ci się uda to po prostu poczujesz, że model gorzej ciągnie. Na oryginalnym pakiecie jest jakieś 10-15 min latania. Pamiętaj tylko, żeby lądować zaraz jak tylko poczujesz, że jest słaby bo jak rozładujesz go za bardzo to będzie do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 To więc pakietu nie mogę rozładować do końca? A to będzie mój 3 lot. Dwa razy latałem kiedyś z kolegą na kablu trener-uczeń. Niestety kolega się wyprowadził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Uuuu, życzę Ci jak najlepiej, ale nie wróżę długiego lotu. Obym się mylił. Ten model lata bardzo dobrze, ale pamiętaj o spokojnych ruchach sterami, szczególnie uważaj, żeby za bardzo nie zaciągnąć wysokości. A jeśli chodzi o pakiet to bardzo łatwo można li-pola załatwić. Nie rozładowuj do końca ładuj zaraz jak tylko wrócisz do domu po lataniu. Nigdy nie zostawiaj rozładowanego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Qbatus, czy ktoś kto pasjonuje się ESA. Który model byś zrobił z tej stronki : http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1012551 . Podoba mi się Spitfire co o nim myślisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Podoba Ci się ten Spitfire ? Paskudny :devil: Ja nie zrobił bym żadnego Ale może napisz coś więcej czego chcesz. Tam jest tego dużo i w różnych technikach. Wybierz na początek jakiegoś prostego z depronu i się pobaw np prosty Zero (zielony, drugi w pierwszym rzędzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 No ja chciałbym coś prostego do budowy i najlepiej bez lotek. A może masz plany jakiegoś ESA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 ESA bez lotek? Drogi Kolego. Modele ESA są sterowane tylko za pomocą lotek. Modele WWII w przeważającej większości nie posiadają steru kierunku, bo to niepotrzebny ciężar, a podczas tak szybkich lotów nie ma czasu na bawienie się SK. Przemyśl jeszcze raz sprawę czy rzeczywiście chcesz zbudować kombata. Poza tym te plany na rcgrups są bardzo dobre. Plany mam ale pod ploter CNC z EPP. Chcesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Masz rację na planach jest tylko ster wysokości i lotki. Chyba w piątek zacznę budować jakiegoś ESA do tego czasu wybiorę model. A może będzie pogoda i uda mi się oblatać Cessne bo narazię wiatr, a dziś do tego deszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 A ile czasu ładować LiPola z Cesny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Czerwona migająca dioda zmieni się na zieloną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 A jak te plany: http://www.aff-cnc.de/de/Model/Segler%10HLG/FFB/ Wydrukować w skali 1:1 na kartkach A4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Szczerze? Wiem, że to dział "Od czego zacząć" i jest on po to, żeby zadawać nawet najgłupsze i najbardziej banalne pytania, ale ja mam już dość. Wątków o drukowaniu planów jest tu chyba ze 100000. Zresztą tak jak i o innych rzeczach o które pytasz. Rozleniwiłeś się kolego angos93. Może dla odmiany spróbuj trochę poczytać to form zamiast tylko pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=24966 w dziale dlg było już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 I jak ta czesia u kolegi nowego? Oblatana juz? Jak wrazenia? naladowales pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.