safari28 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 witam właśnie buduję swój pierwszy model z epp diablo-3d park flayer rozp. 94cm mam drodzy forumowicze do was bardzo banalne pytanie z czego najlepiej zrobić podwozie chciałbym z drutu ale drut stalowy sprężysty się nie nadaje koła się rozjeżdżają jakiego drutu mam użyć i gdzie go mogę kupić pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Ja w swoim speedzie mam podwozie polutowane ze szprych.Na imadle ładnie wygniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Szprychy powinny wystarczyć, możesz użyć drutu spawalniczego (takiego w metrowych prostych odcinkach) do kupienia w różnych średnicach w sklepie zaopatrzeniowym dla spawalników. Druga sprawa to odpowiednia konstrukcja, można sobie dodatkowo wzmocnić krzyżowo podwozie. Połączenia owijasz drutem i lutujesz mięką cyną. Tutaj widać na zdjęciach http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=23772&highlight=#23772 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Pręty weglowe 2mm tak jak to w innych modelach 3d parkfly. pooglądaj zdjecia innych modeli a zrozumiesz o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.