michalman Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Buszując po allegro znalazłem ciekawe i Dosyć tanie urządzenie. Lokalizator GPS. Wyobraźmy sobie. Mamy dość drogi model, i jest obawa że gdzieś nam "ucieknie". Wkładamy takie coś do modelu, i gdyby nam uciekł, wysyłamy sms, i dostajemy aktualne współrzędne modelu. Cena ledwo 170zł nie jest wcale wygórowana! Widziałem podobne po 600-700zł. Funkcje: 1. Określenie położenia - dzwoniąc na nr telefonu GPS-a -otrzymamy informację zwrotną pod postacią SMS-a o aktualnej pozycji GPS-a z długością i szerokością geograficzną Następnie cyfry te wpisujemy do np: http://maps.google.com/ po zatwierdzeniu otrzymujemy dokładną pozycję na mapie 2.Geo-siatka - ustawienie za pomocą SMS-a po którym możemy się poruszać, wyjście poza obszar skutkuje SMS-em o aktualnej pozycji. 3.Ostrzeżenie o ruchu- poruszenie przedmiotu powoduje wysłanie SMS-a o tym fakcie 4.Monitorowanie prędkości - przekroczenie wcześniej zdefiniowanej prędkości - powoduje SMS-a z prędkością i położeniem urządzenia. 5.Podsłuch - wysyłając SMS-a o odpowiedniej treści włączamy nasłuch 6.SOS - po naciśnięciu przycisku SOS na 3sek w urządzeniu GPS wysyła informację o tym na zaprogramowane wcześniej nr tel. http://allegro.pl/promo-lokalizator-gps-gsm-gprs-podsluch-tracker-i1264867111.html Może ktoś coś takiego ma? Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 .... Jak drogi model ci ucieknie .... wysyłamy sms, i dostajemy aktualne współrzędne modeluraczej pozycji gdzie możemy pozbierać serwa,odbiornik i wyrwać silnik z trawy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 .... Jak drogi model ci ucieknie .... wysyłamy sms, i dostajemy aktualne współrzędne modeluraczej pozycji gdzie możemy pozbierać serwa,odbiornik i wyrwać silnik z trawy :mrgreen: lepsze to niż nic :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 noker, :mrgreen: A ustrojstwo calkiem spoko. Moze sie sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Miałem taki sam jak z linku. Szybko wyszukiwał pozycję, parę dni trzymał na baterii. Ale jego przydatność w naszym wypadku uznaję za znikomą. Ponieważ, jeżeli model ucieknie to najprędzej wyląduje w trawie, krzakach, pomiędzy drzewami, a tam niestety będzie problem z zasięgiem gsm. Sprawdziłem, poza miastem, przy ziemi bardzo ciężko o zasięg gsm, a bez tego to urządzenie jest bezużyteczne. Ja sam, jak na ironię zgubiłem takie urządzenie na polu podczas lotów i już samego lokalizatora nie znalazłem! Po prostu nie miał zasięgu GSM. Ewentualnie można jeszcze kombinować z zewnętrzną anteną, ale trzeba by się wlutować zamiast oryginalnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.