extream Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Witam. Mam taki dziwny problem z tą kamerką : Nie działa mi połączenie usb, na żadnym kompie, zarówno na xp jak i windows 7. Po podłączeniu do usb, zapala się dioda i to wszystko. Komp nie widzi jej jako dysk... Gdy przełożę kartę, okazuję się że kamerka nagrywa i robi zdjęcia bez problemu. Tylko to połączenie z kompem jej się nie udaje... Może ktoś wie o co chodzi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Masz jakąś instrukcję? Poczytaj forum w HobbyKing-u Może się okazać że to gniazdo USB jest tylko do ładowania kamerki, a żeby zgrać z karty dane trzeba będzie ją za każdym razem wyciągać. Ja mam podobnie z nawigacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Masz jakąś instrukcję? Poczytaj forum w HobbyKing-u Może się okazać że to gniazdo USB jest tylko do ładowania kamerki, a żeby zgrać z karty dane trzeba będzie ją za każdym razem wyciągać. Ja mam podobnie z nawigacją.Instrukcji nie mam, a w opiniach na stronie sklepu piszą że działa jako czytnik po podłączeniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Miałem podobnie, u mnie pomogła zamiana kabelka, po prostu ten co był dołączony do kamerki przez producenta, był chyba jakiś nie tego. Miałem taki od aparatu, i na nim wszystko funguje bez problemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Miałem podobnie, u mnie pomogła zamiana kabelka, po prostu ten co był dołączony do kamerki przez producenta, był chyba jakiś nie tego. Miałem taki od aparatu, i na nim wszystko funguje bez problemu. Pozdrawiam Kabelek działa bo z innymi urządzeniami wszystko śmiga....Na innych kablach to samo. Zobaczę czy kamerka się ładuję, bo jeśli się ładuję to będę sobie kartę wyciągał i dam radę Udało mi się już zegar przestawić w kamerce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 no to poproszę opis (dokładnie) jak krowie na rowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 no to poproszę opis (dokładnie) jak krowie na rowieTworzymy plik tekstowy o nazwie "time.txt" do którego wbijamy datę według szablonu : "2010.10.20 09:40:00" a następnie wklejamy go na kartę. Oczywiście wpisujemy czas który będzie dajmy na to za 1-2 minut - tyle mamy czasu na włożenie karty do kamerki i włączenie jej. Plik tekstowy powinien w cudowny sposób zniknąć z karty a czas zmienić się na ustawiony przez nas Proszę o info czy zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.