rogi23 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Witam, postanowiłem wykonać model Raven. Posiadam plany w formacie DWG i DXF, potrzebuję je zamienić na pliki Corela. W jaki sposób mogę tego dokonać? Czy przy zamianie dojdzie do utraty skali? Kolega obiecał mi "przeciągnąć" plany przez ploter. Plany dostępne są TU (dział FLIGHT>>PLANS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Tak z ciekawości - co to za dziwny ploter, że nie rozumie formatu DXF/DWG ? To chyba najbardziej znane na świecie formaty do CAD-ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Corel 12 bez problemu otwiera pliki dxf inne wersje pewnie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Co do tego plotera to sam się zastanawiam, ale skoro takie wymagania to chyba muszę je spełnić. Jutro uzgodnię jeszcze dokładne szczegóły i może kolega powie mi więcej na ten temat. Wracając do samej przeróbki, czy ktoś może mi to zamienić na pliki Corela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Wystarczy funkcja "import" i o ile plik DXF nie posiada jakis kosmicznych formatow to Corel bez problemu zaimportuje sobie takie plany. EDIT: Właśnie sprawdziłem. Corel 9 spokojnie importuje te plany w formacie DXF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Ok, dziękuję wszystkim za pomoc a szczególnie Armandowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.