Skocz do zawartości

Zamiana DWG lub DXF na pliki Corela

rogi23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem wykonać model Raven. Posiadam plany w formacie DWG i DXF, potrzebuję je zamienić na pliki Corela. W jaki sposób mogę tego dokonać? Czy przy zamianie dojdzie do utraty skali? Kolega obiecał mi "przeciągnąć" plany przez ploter.

Plany dostępne są TU (dział FLIGHT>>PLANS)

Opublikowano

Tak z ciekawości - co to za dziwny ploter, że nie rozumie formatu DXF/DWG ? To chyba najbardziej znane na świecie formaty do CAD-ów.

Opublikowano

Co do tego plotera to sam się zastanawiam, ale skoro takie wymagania to chyba muszę je spełnić. Jutro uzgodnię jeszcze dokładne szczegóły i może kolega powie mi więcej na ten temat. Wracając do samej przeróbki, czy ktoś może mi to zamienić na pliki Corela?

Opublikowano

Wystarczy funkcja "import" i o ile plik DXF nie posiada jakis kosmicznych formatow to Corel bez problemu zaimportuje sobie takie plany.

EDIT:

Właśnie sprawdziłem. Corel 9 spokojnie importuje te plany w formacie DXF.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.