Tomek Reda Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ale duże koła Bardzo fajnie się prezentuje i na pewno lepiej będzie się startować i lądować.Ciekaw jestem co jeszcze w nim zrobisz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Do takich kół trzeba byłoby jeszcze dodać jakieś lekkie hamulce, i byłby świetny STOL. Wtedy starczył by kawałeczek miejsca i można latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 czacha19 - cały czas myśle o filmiku ale zazwyczaj nie ma kto go kręcić :rotfl: Na kółkach 65mm na moim niezbyt równym lotnisku praktycznie każde lądowanie kończyło się wywrotką, starty też raczej ni były udane, natomiast teraz startuje i ląduje się bez problemu. Dużym plusem tych kółek jest ich waga, na fotce od lewej kółko: 65mm-12g, 82mm-8,5g, 110mm-13,5g..... Tomek Reda - mam jeszcze kilka pomysłow ppompka - rwd chyba tak sobie nadaje się do tego, bo jeden fałszywy ruch sw i przeciągniecie gotowe a później kret:(. Przy starcie praktycznie nie dotykam sw, wszelkie próby wcześniejszego poderwania nosa do góry kończą sie przeciągnięciem, podobnie jest podczas lądowaniu przy zbyt małej prędkości. Jedyny plus to klapy które znacznie spowalniają lot i skracają lądowanie, natomiast przy starcie już tak sobie pomagają. Pewnie przydał by się mocniejszy silnik do STOL i nowe skrzydło z innym profilem i np skrzelami....nie ukrywam że chodzi mi coś takiego po głowie Polecam filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 mam jeszcze kilka pomysłow Pewnie przydał by się mocniejszy silnik do STOL i nowe skrzydło z innym profilem i np skrzelami....nie ukrywam że chodzi mi coś takiego po głowie Hehe czekamy czekamy. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha19 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Na kółkach 65mm na moim niezbyt równym lotnisku praktycznie każde lądowanie kończyło się wywrotką, Ja latam za domem, jest dużo miejsca, jednak straszne nierówności. Stąd pomysł z podwoziem. Większe krzaki są na bieżąco niszczone kosiarką spalinową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ja wzorowałem się na Fun Cubie czyli pojedyńczy pręt 3mm + duże kółka + podwozie przesunięte do przodu w miarę możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Coś nowego wymyśliłeś? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ja narazie zacząłem budowę(kadłub + wręgi) na przyszły tydzień planuję budowę skrzydeł i podwozia. A tak pro po jak zrobiłeś mocowania serwa i tą sklejkową zaślepkę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 aha! naprawdę bardzo dobry pomysł jak mi się uda zrobić mojego RWD to wkleję zdjęcia. narazie robię kadłub ale skrzydła są o wiele trudniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Capriman, pochwaliłeś się nowym malowaniem RWD więc czekam na zdjęcia nie odpuszczę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Capriman, pochwaliłeś się nowym malowaniem RWD więc czekam na zdjęcia nie odpuszczę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.