awiator Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Mam 2 pytania kierunek pull-pull ma mieć skrzyżowane linki? Drugie podkładki sklejkowe pod silnik przykleja się do firewala czy tylko skręca w śrubie (jak podkładkę)? PS. Zakupiłem karister na alledrogo , gdzieś mi się schowały wręgi pod niego Poprosimy foto,dla jasności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Witam, Linki do steru kierunku wyprowadzamy tak jak to przewidział konstruktor modelu. Jeśli szczeliny są krótkie, linki należy krzyżować. Linki kierunku prowadzimy prosto , gdy szczeliny w kadłubie są długie. W modelach GW/Axar szczeliny są krótkie. Jeśli poprowadzić linki równolegle, będą opierać się o wręgi w kadłubie. Nie polecam. Należy też pamiętać , by na jedną z linek zaciągnąć osłonę np. bowden , aby uniemożliwić tarcie metal-metal i ewentualne zakłócenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Dziś wymieniłem oryginalny zbiornik (w HK za pół dolara) z zestawu na Great planes 720 ml- teraz przewody nie będą się zsuwać z rurek (są większej średnicy), czekam na zawór do tankowania, mam problem z tłumikiem , najchętniej wrzuciłbym puszkę ale to jeszcze bardziej psuje wygląd mordy, bedę walczył z karnistrem lub sięgnę głębiej do kieszeni po $ na pitsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Taki zbiornik to starcza na 50 minut lotu jak nie więcej. Do latania 3D w modelu 2,2m starczy 350ml i spokojnie do 12 min masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Jakies fotosy jak to Ci tam idzie dasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 stanąłem z wydechem :cry: fotki umieszczę wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.