Motylasty Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Jeśli to pierwszy model, który w życiu zrobiłeś to niczym go nie oklejaj, zrób go maksymalnie starannie, oblataj. Oczywiście przy oblocie możesz liczyć na pomoc tarnogórskich lataczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 ...Czy ma sens oklejenie tego modelu pergaminem na wikol?... Nie wiem, o jakim pergaminie piszesz; jeśli o tym śliskim, jakby nawoskowanym, to raczej na wikol trzymać nie będzie... Najlepszy pod wikol jest papier pakowy, taki w prążki, ew. papier śniadaniowy. Oklejanie usztywni konstrukcję, ale doda sporo wagi; wypada też pomalować, a to dodatkowa waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Trzymać na wikol będzie, sprawdzałem. Chyba zrobię 2 skrzydła jedno oklejone a jedno nie i zobaczę jaka będzie różnica w wadze i w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Coś małe zainteresowanie widzę... W każdym razie dziś zamykam skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Pokaż jakieś fotki to zainteresowanie wzrośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Nie zapomnij o taśmie na natarciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 stasw328, mam ją. Gięcie próbne(bez kleju) wyszło super. Zdjęcia: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 wydaje mi się, że bowden troszkę za wcześnie wychodzi Ci z kadłuba. Nie wiem czy to mechanicznie coś polepszy, ale ładniej by wyglądało, gdyby go wystawało troszkę mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 zakleję białym klejem i będzie :wink: Poza tym narazie jest tam tylko dziura... PS. Statecznik poziomy wklejony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Teraz widać postęp prac. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebylem Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 wydaje mi się, że źle zrozumiałeś plany Motylastego przypatrz się na zdjęcie robienia miejsca na bowden w górnej klapie. Tam nie jest wycięta dziura, tylko leży pilnik, obok którego widać wyraźnie wyszlifowany rowek, którym bowden ma biec jeśli się mylę to mnie poprawcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 wydaje mi się, że źle zrozumiałeś plany Motylastego przypatrz się na zdjęcie robienia miejsca na bowden w górnej klapie. Tam nie jest wycięta dziura, tylko leży pilnik, obok którego widać wyraźnie wyszlifowany rowek, którym bowden ma biec jeśli się mylę to mnie poprawcie. Trochę się kolega rozpędził z tą dziurą - wyżej napisał , że zaklei. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Statecznik poziomy wklejony, pionowy nie. Przez pomyłkę najpierw wkleiłem poziomy, a teraz zawiasy i powierzchnię steru i teraz te zawiasy(z dyskietki) nie chcą wejść W (nie wklejonym) pionowym też nie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 zawiasy(z dyskietki) nie chcą wejść :( W (nie wklejonym) pionowym też nie . ...a zrobiłeś nacięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 kesto, tak PS. w jedną część włożyłem i wkleiłem, ale jak teraz założyć drugą :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Nie bardzo rozumiem w czym masz problem. Jak nie masz nacięć to je wykonaj. Gdy nacięcia już są tylko nie pasują to skoryguj miejsce nacięć. Potem wsuń na sucho ster i za pomocą CA (buteleczka z założoną igłą lekarską) przyklej zawiasy do steru. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 A żywicą dwuskładnikową się nie da? Bo CA do depronu w sklepie nie mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Może być SUPER GLU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 SUPER GLUczyli to A czy SUPER GLUE nie rozpuści mi depronu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Raczej nie ,ale jeśli przesadzisz to może przeżreć więc używaj z rozsądkiem rozwagą i nie lej go dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.