KrzysiekB. Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam! W związku z tym, że mój TOTO-1 jest już w 99% gotowy (czekam na kolejny silnik) i wygląd ma szybowcowy:) postanowiłem poszukać w mojej okolicy jakiś ciekawych miejsc do latania. Znanazłem, myślę, że interesujące. Chciałbym się zapytać, czy ta górka nada się do latania "zboczowego"??, lub przynajmniej czegoś podobnego? ?
meteor Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Bez problemu polatasz Szału nie ma ale zabawa będzie niezła :!: :wink:
KrzysiekB. Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 :jupi: Ta górka to tak naprawdę zasypane wysypisko śmieci. Druga jej strona jest bardziej stroma, ale tam niestety blisko idą kable ;/ i jest lekko niebezpiecznie. Na to miejsce mam 300 metrów do domu, więc widze, że często będę tam przebywał
cyrax_ojz Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 a zastanawiałeś się w którą stronę tam wiatr wieje ?
KrzysiekB. Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 Dzisiaj wieje od południa, czyli w kierunku 2 i 3 zdjęcia. Tam gdzie jest w miare stromo
wojtek-a Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Jak dobrze zawieje na zbocze, to modelami typu DLG i malymi, lekkimi szybowczykami powinienes polatac. TOT-em 1 szanse sa duzo mniejsze. Sam, swoim Dune (z braku laku) latam na takich "kupach dinozaura" z powodzeniem. Ostatni raz 1,5 h w powietrzu bez miedzyladowania .
KrzysiekB. Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 Mój TOTO-1 z silnikiem waży ok. 510 g, wiec może coś z tego bedzie;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.