Marcin Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Chcialbym tutaj opisac moj pierwszy model RC, ktory, po malej przerobce, wrocil w powietrze. Jest to trenerek elektryczny. W zestawie, kiedy go kupilem, bylo wsszystko, lacznie z aparaturą. Na nim nauczylem sie latać. Potem poszedl w odstawkę, ale teraz go ponownie ulotnilem z lekko lepszym sprzetem. A wiec tak: Silnik Permax 7.2V Regulator jakis no-name do 500tek Zasilanie 3s1700 mAh Smiglo Aeronaut 6x5 Serwa : Conrad 05 sztuk dwie. Waga - podam jak zważę. Wymiary - rozpietosc coś kolo 110 cm, dlugosc chyba niecaly metr. Wrazenia z lotów - 25% gazu i juz leci porządnie. Przy duzym wietrze kierunek słabo się sprawdza - albo powieksze albo latanie w mniejszym wietrze. Generalnie model stabilny, przewidywalny i w ogole miodek. W stosunku do oryginalu zmienilem jeszcze prowadzenie anteny. Nie jest puszczona w srodku ogona węglowego :shock: tylko leci zaczepiona pod skrzydłem. No i pare fotek: Producentem jest firma HYPE/Kyosho. Widzialem ten zestaw na www.modelarski.com jakby ktos chcial poszukać ale nie wiem czy jeszcze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Widzę że zrezygnowałeś z napędu 3F? :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Widzę że zrezygnowałeś z napędu 3F? :-D Jak na razie tak, zobaczymy jak sie 400tka sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Mój kolega ma taki model i też sobie nie radził z wiatrem. Powiększył ster kierunku dodając 1-2cm depronu i teraz to on lata nawet jak wieje 7m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.