Marcin Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 Chcialbym tutaj opisac moj pierwszy model RC, ktory, po malej przerobce, wrocil w powietrze. Jest to trenerek elektryczny. W zestawie, kiedy go kupilem, bylo wsszystko, lacznie z aparaturą. Na nim nauczylem sie latać. Potem poszedl w odstawkę, ale teraz go ponownie ulotnilem z lekko lepszym sprzetem. A wiec tak: Silnik Permax 7.2V Regulator jakis no-name do 500tek Zasilanie 3s1700 mAh Smiglo Aeronaut 6x5 Serwa : Conrad 05 sztuk dwie. Waga - podam jak zważę. Wymiary - rozpietosc coś kolo 110 cm, dlugosc chyba niecaly metr. Wrazenia z lotów - 25% gazu i juz leci porządnie. Przy duzym wietrze kierunek słabo się sprawdza - albo powieksze albo latanie w mniejszym wietrze. Generalnie model stabilny, przewidywalny i w ogole miodek. W stosunku do oryginalu zmienilem jeszcze prowadzenie anteny. Nie jest puszczona w srodku ogona węglowego :shock: tylko leci zaczepiona pod skrzydłem. No i pare fotek: Producentem jest firma HYPE/Kyosho. Widzialem ten zestaw na www.modelarski.com jakby ktos chcial poszukać ale nie wiem czy jeszcze jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doman Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 Widzę że zrezygnowałeś z napędu 3F? :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted July 5, 2007 Author Share Posted July 5, 2007 Widzę że zrezygnowałeś z napędu 3F? :-D Jak na razie tak, zobaczymy jak sie 400tka sprawdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Urban Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 Mój kolega ma taki model i też sobie nie radził z wiatrem. Powiększył ster kierunku dodając 1-2cm depronu i teraz to on lata nawet jak wieje 7m/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.