afish Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 Witam To mój pierwszy post i odrazu musze prosic o pomoc Zaczynam swoja zabawe lub jak kto woli przygode z modelarstwem zdalnie sterowanym ij potrzebuje osoby która by mnie troszeczke naprowadzila ... duzo czytalem ale jeszcze nie wszystko wiem !! Kupilem juz pakiet zamówilem silniczki i w nastepnym tygodniu bede szukal aparatury Jak by byl ktos chetny i zyczliwy to prosze sie odezwac ;] Za komentarze zbedne podziekujemy ale nie chcemy takich POzdrawiam aFiSh Link to comment Share on other sites More sharing options...
qpa Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 zły dział!! a pierwszy post wypada dać w powitalni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
attyla Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 Kolego jestem zyczlwy ale napisz konkretnie jaki pakiet kupiłeś, jakie silniczki zamówiłeś i za ile i jakiej aparatury szukasz, no i oczywiście wrzuć swoje zdjecie Chetnie pomożemy ale musimy coś wiedzieć o Twoich potzrebach i mozliwościach finansowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afish Posted July 5, 2007 Author Share Posted July 5, 2007 Przepraszam ze w złym dziale ... A wracajac do tematu : Kupilem pakiet 7.2V 3000mAh i przeprowadzam próby łądowania domowymi sposobami Silniczki zamówilem speed 400 (jeszcze nie doszly ale mam nadzieje ze na dniach beda) i mam zamiar kupic regulatory do tych silniczków .. Tak szczeze to nie bardzo wiem jakie mam na oku cos takiego ale nie wiem czy beda dobre http://allegro.pl/item213030028_regulator_obrotow_do_silnika_szczotkowego_30a.html słyszalem ze odbiornik zasila sie 5V ale podono "BEC" w rgulatorach samo zasili z dowolnego pakietu .. Ogólnie chcialem sie troche dowiedziec na temat modelarstwa ... attyla-dzieki wielkie za takie podejscie do tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawekmod Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 Kiepska sprawa.Pakiet 7.2V 3000mAh jest pewnie ni-cd a co za tym idzie duży i ciężki.Silniki SPEED 400 są na 6V i 7,2V. W ich przypadku ten na 6V należy pogonić z napięcia 8,4V a silnik 7,2V trzeba zasilić z pakietu 8 -cell 9,6V.Można i z większych napięć ale trzeba uważać, żeby nie "przedobrzyć".Szkoda że nie napisałeś wcześniej o swoich zamiarach.W tych pieniądzach mogłeś kupić napęd 3-f. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 Dokładnie jak mówi Sławek W dzisiejszych czasach nie ma racjonalnego powodu aby inwestować w napędy szczotkowe tym bardziej - jeśli chodzi o lotnictwo. Jeżeli chodzi o pakiet to dalej jedynie możemy się domyślać chodź zapewne jest to pakiet w technologii NiCD lub NiMH a więc kawał cegły. Tego typu pakiety dedykowane są do autek i łodzi a nie do modeli latających. Skonstruowanie czegokolwiek latającego z takim wyposażeniem będzie kłopotem. Dla pocieszenia dopiszę iż widziałem nieźle latającego Twinstara napędzanego dwiema 400tkami zasilanego z pakietu 7 cel NiCD (Twój 6 cel) i nawet to fajnie latało Link to comment Share on other sites More sharing options...
afish Posted July 6, 2007 Author Share Posted July 6, 2007 zapomnielame dodac ze mój pakiet jest ni mh ... ( to mówicie ze do samolotu sie nie nadaje ??) Narazie buduje poduszkowiec .. a później chcialbym cos latajacego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawekmod Posted July 6, 2007 Share Posted July 6, 2007 Gdyby pakiet miał 7-8 cell , a silniki były 6V to pewnie by się nadał.Niestety 6 cell to za mało do latania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afish Posted July 6, 2007 Author Share Posted July 6, 2007 a po czym poznac ze pakiet jest naladowany ?? przestanie płynac prad albo sie mniejszy ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawekmod Posted July 6, 2007 Share Posted July 6, 2007 Pakiety ni-cd i ni-mh ładuje się stałym prądem.W przypadku ładownia prądem 1/10 C akumulatora nie przeładujesz.Jeżeli będziesz ładował prądem większym niż 0.25C to można kontrolować temperaturę pakietu albo napięcie (trudniejsza sprawa do realizacji).Nowoczesne ,szybkie ładowarki wyposażone są w tzw: delta peak, czyli układ albo program który śledzi cały czas napięcie ładowania pakietu i w chwili kiedy to napięcie spadnie o kilkanaście mV/ ogniwo natychmiast wyłącza ładowanie pakietu nie dopuszczając do jego przeładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afish Posted July 7, 2007 Author Share Posted July 7, 2007 prosze o wytłumaczenie co to znaczy 1/10C ... na voltach i amperach troche sie znam ale C ??? Napiecie na baterii moge zmierzyc bo mam miernik. i jaki to prad 0.25 C?? Napiszcie jakim pradem to ladowac najlepiej i jak sprawdzic czy jest naladowany pakiet .. Tak przy okazji powiem ze silniczki mi doszly ( myslalem ze beda mniejsze ) i prosze o odpowiedz czy nic sie nie stanie jak zmienie biegunowosc zeby silnik sie krecil w druga strone ( sadze ze nie ale wole zapytac ) ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawekmod Posted July 7, 2007 Share Posted July 7, 2007 C - to pojemność pakietu wyrażona w mAh .Jeżeli masz pakiet 3000 mAh to 1/10 C wyniesie 300mAh.Takim prądem , czyli 1/10C tj.300 mA należałoby ładować pakiet przez 10 godzin.Trzeba jednak wpakować więcej energii w pakiet i czas ładowania pomnożyć przez współczynnik 1.4.Czyli mówiąc krótko: prąd 300mA przez 14 godzin.Nawet jak zostawisz na 16 godzin to nic się nie stanie. W silnikach szczotkowych możesz zmieniać biegunowość, napisz na jakie są napięcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.