Bull64 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam Mam kilka pytań odnośnie silników spalinowych .Wiem że sa silniki 4t, 2t, żarowe, benzynowe Lecz mam pytanie czy silnik żarowy może być 2t lub 4t i czy silnik benz. może być 2t lub 4t. Drugie pytanie: Czy każdy silnik spalinowy musi mieć zasilanie do świecy czy świeca nie potrzebuje zasilania? Trzecie:Co to są silniki żarowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Pierwsze: Tak Drugie: w żarowym tylko podczas zapalania ,ale są układy które zasilają świecę np.na wolnych obrotach .Swieca w silniku benzynowym potrzebuje zasilania cały czas . Trzecie : http://pl.wikipedia.org/wiki/Silnik_%C5%BCarowy aż tak ciężko poszukać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull64 Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 A jakie napięcie potrzebuje świeca w 1,5cm/3 Czy świece z silnika 50cm/3 moge wszadzić do 1,5cm/3 i na odwrot I jak juz zapale silnik to świece odpinam od napiecia?tak? Są świece zimne ciepłę bardzo zimne o co w tym chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 1 Napięcie zależy od świecy. Najczęściej jest to od 1-2v. 2 Jeśli oba będą silnikami żarowymi lub benzynowymi to tak. świecy od benzynowego do żerowego nie wsadzisz. 3 Jak silnik zapali to potrzymaj napięcie na świecy przez chwilę i potem zdejmij. 4 Świece dobiera się ze względu na ciepłotę. Najczęściej robi się tak im więcej nitrometanu w paliwie tym zimniejsza świeca, i na odwrót. Mona je też dobierać ze względu na temperaturę na dworze im zim,niej tym świeca zimniejsza. Ja najczęściej stosuję świec ciepłe i gorące czyli A3 i No.8 wszystkie firmy O.S.MAX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull64 Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 A jak mam dać zasilanie tej świecy ? Swiece maja taki dzyndzelek jak mam podpiąc tam plus i minus akumulatorka? czy 1.2 V wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 http://www.gamahobby.pl/x_C_Dz__PD_5510095__PND_5510035__LL_60.html Sklep Mielecki szukaj Klips do świec nasadowy . 1.2 V o dużej pojemności wystarczy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.