skymen13 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 witam mam pytanie czy do aparatury hype aviator 4(nadajnik) można podłączyć pakiet wydaje mi się że tak ponieważ ma wejście z boku ale nie jestem pewien jeśli można to w jaki sposób trzeba wyjąć koszyk(czy jak to sie nazywa) na baterie ? z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Nie mam pojecia co to za radio. Ale pakiet podpinasz w miejsce tego koszyka na baterie. Wyjście z boku prawdopodobnie jest do ladowania. Mozesz włożyć ogniwa akumulatora w ten koszyk. Wazne zeby byly tej samej firmy i taka sama pojemność. Do tego wydaje mi sie ze nie ten dział. A poza tym używaj znaków interpunkcyjnych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 aparatura jest dołączana do większości modeli hype'a np fox, mx-2, cessny, identyczna z tymi od pelikana (np ASW-28) koszyka na baterię nie można wyjąć bo jest on częścią obudowy, tak samo jak w eskayach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymen13 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Jeśli nie da się tam włożyć pakietu to pozostają akumulatorki ,mogą być np. takie ? http://abc-rc.pl/p/47/1695/akumulator-1-2v-3600mah-traxcell-x4-szt-nimh-do-nadajnikow-odbiornikow-akumulatory-i-pakiety.html I czy mogę je naładować moją ładowarką przez odpowiednią przejściówkę. Przepraszam za interpunkcję :oops: EDIT: Ładowarka to Graupner ultramat 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 moją ładowarką tak z pewnością wiem jaką masz ładowarkę :roll: Edit: tak możesz ale jeżeli ładujesz przez gniazdo charger w apce to tylko małymi prądami lepiej było by kupić taki pakiet http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9787 i dolutować końcówki ps. trochę dziwnie wyszło, mogłeś napisać następnego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymen13 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Dzięki za pomoc już wszystko wiem :wink: EDIT: Raczej pozostane przy zwykłych aku. Jeszcze bym coś zepsuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymen13 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Kupiłem te baterie akumulatorki, i chciałbym się dowiedzieć jakim prądem konkretnie je ładować w apce to tylko małymi prądami małymi, to jaki jest limit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Do nadajnika hitec flash 5 mialem lądowany prądem 250mah.(1300[mAh]/250[mA])*1,4=7,28 prad akumulatnra/prad ladowania #1.4 tak wyglada wzor na obliczenie czasu ladowania dla akumulatorow ni mh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.