skymen13 Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 witam mam pytanie czy do aparatury hype aviator 4(nadajnik) można podłączyć pakiet wydaje mi się że tak ponieważ ma wejście z boku ale nie jestem pewien jeśli można to w jaki sposób trzeba wyjąć koszyk(czy jak to sie nazywa) na baterie ? z góry dzięki za pomoc
Marcin K. Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 Nie mam pojecia co to za radio. Ale pakiet podpinasz w miejsce tego koszyka na baterie. Wyjście z boku prawdopodobnie jest do ladowania. Mozesz włożyć ogniwa akumulatora w ten koszyk. Wazne zeby byly tej samej firmy i taka sama pojemność. Do tego wydaje mi sie ze nie ten dział. A poza tym używaj znaków interpunkcyjnych!
pawel66 Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 aparatura jest dołączana do większości modeli hype'a np fox, mx-2, cessny, identyczna z tymi od pelikana (np ASW-28) koszyka na baterię nie można wyjąć bo jest on częścią obudowy, tak samo jak w eskayach
skymen13 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Opublikowano 4 Listopada 2010 Jeśli nie da się tam włożyć pakietu to pozostają akumulatorki ,mogą być np. takie ? http://abc-rc.pl/p/47/1695/akumulator-1-2v-3600mah-traxcell-x4-szt-nimh-do-nadajnikow-odbiornikow-akumulatory-i-pakiety.html I czy mogę je naładować moją ładowarką przez odpowiednią przejściówkę. Przepraszam za interpunkcję :oops: EDIT: Ładowarka to Graupner ultramat 12
pawel66 Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 moją ładowarką tak z pewnością wiem jaką masz ładowarkę :roll: Edit: tak możesz ale jeżeli ładujesz przez gniazdo charger w apce to tylko małymi prądami lepiej było by kupić taki pakiet http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9787 i dolutować końcówki ps. trochę dziwnie wyszło, mogłeś napisać następnego posta
skymen13 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Opublikowano 4 Listopada 2010 Dzięki za pomoc już wszystko wiem :wink: EDIT: Raczej pozostane przy zwykłych aku. Jeszcze bym coś zepsuł
skymen13 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Opublikowano 15 Listopada 2010 Kupiłem te baterie akumulatorki, i chciałbym się dowiedzieć jakim prądem konkretnie je ładować w apce to tylko małymi prądami małymi, to jaki jest limit
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Do nadajnika hitec flash 5 mialem lądowany prądem 250mah.(1300[mAh]/250[mA])*1,4=7,28 prad akumulatnra/prad ladowania #1.4 tak wyglada wzor na obliczenie czasu ladowania dla akumulatorow ni mh
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.