Skocz do zawartości

Jaki model 3D pod dle20

fredzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z pewnych źródeł dowiedziałem się, że pewien obleśny , brodaty grubas w czerwonym kubraczku 24 grudnia ma mi dostarczyć DLE20. Na razie będzie toto latać w madmanie, ale chciałbym zbudować coś bardziej odpowiedniego rozmiarowo do tego silnika.

Zakładając wagę 840gram silnika i ciąg w porywach 6Kg jaka powinna być rozpiętość i jaka waga modelu? Jaki model proponujecie do trenowania 3d? Może ktoś może mnie sposiłkować planami lub namiarami na miejsce gdzie takowe mogę nabyć?

Model chcę zbudować sam, więc gotowce odpadają.

Opublikowano

Jest ciężki , a pytasz w dziale #d więc możesz śmiało przyjąć ,że potrzebujesz mocy do wagi 2:1 czyli tak 3,5kg to max. Do oryginalnego madmana będzie o.k. z mocą ,ale z wagą to już chyba nie za specjalnie.

Opublikowano

Rozumiem. Z testów silnika robionych przez naszych zachodnich sąsiadów wynika, ze silnik na śmigle 17x6 ciągnie ok 7,5kg, czyli wychodzi, że model musi ważyć jakieś 3,5kg. Daje to rozpiętość rzędu 1,7m? Dobrze kombinuję?

Opublikowano

Dobrze dobrze tylko ten silnik na pewno nie wydusi z siebie 7,5kg ciągu tyle to pokazuje waga podczepiona pod DLE 30 z tłumikiem puszką oczywiście.Moim zdaniem ta 20tka nie wydusi z siebie więcej jak 5,5-6kg i to jest optymistyczne założenie.

Opublikowano

Pod taki silnik można sobie zbudować fajną Katane 1,7m z planów użytkownika slawekmod.Waga nie powinna przekroczyć 3,5kg jeżeli powalczysz na wyposażeniu serwa, aku, podwozie itp.

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze Radek bo z gotowych zestawów to możesz raczej pomarzyć, że zmieścisz się w 3,5kg przy tej rozpiętości.

Opublikowano

Dzięki chłopaki. W sumie plany nie są oryginalnie Sławka, ale wiem o których mówicie. Powiedzcie mi jeszcze które skrzydło do nauki 3d jest lepsze - to ze stałą grubością n całej długości, czy to zwężające się? W planach są rozrysowane oba.

Opublikowano

Hej Fredzio !

możesz mi powiedzieć skąd ten przyjaciel z brodą ma przynieść Ci Tego DLE-20 ?

Bo w Polsce raczej go nie ma, a jak bedzie to i tak bardziej sie opłaca z poza ....

.... i jak bym mógł linka do planów Tej Katany od Sławekmod poprosić ....

Opublikowano

Profil z jednakowa grubością tak jak miała Funtana S 90 i 140 i tak jak mają do dziś modele sebartu. Nawet te wypuszczone w 2009 np Su 29 V2 mają taki profil.Bardzo przyjemnie się tym lata szczególnie kiedy mocno machasz wysokością przy małej szybkości ciężko wpaść w korek.Do nauki profil 15-18% powinien być akurat

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.