pavelm Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Nie licząc przywitania to mój 1-szy post, więc jeszcze raz Witam Oczywiście nie wypada przychodzić z pustymi rękami :wink: , więc pokażę moje najnowsze dokonanie. Jest to 2-gi balsowy model w mojej karierze-proszę o wyrozumiałość Zdjęcia nie są najnowsze, ale na razie nie mam możliwości aktualizacji.Zmieniona jest owiewka kabiny na niebieską i bez tego brzydkiego połączenia, no i śmigło. tutaj ze śmigłem spalinowym :oops: Trochę danych co do wyposażenia, bo to konstrukcja tutaj widzę znana(u mnie wszystko jak w planach): silnik Dualsky 2826-15 zasilanie Lipol E-tech 2s 1320mAh (moje pierwsze lipole ) serwa Dynam regulator też (25A) odbiornik rex5+ Jak na razie były tylko próby kołowania bo pogoda masakryczna :? Proszę o jakieś uwagi/porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Model fajny ,może małe lotki ,ale pewnie robiłeś z planów, więc mają takie być. Jednak to wybrzuszenie przy silniku powinno być puste (wlot powietrza do silnika ). edit: Chyba jednak jest puste ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Wybrzuszenie?Które bo nie jarzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 "Maska silnika" Na ostatnim zdjęciu widać że ma wloty powietrza więc jest o.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Aaa...maska ma trzy wloty jeden dolny niby jest do regulatora, a boczne silnikowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 TO jest świetny model sam popełniłem 3 szt takich jeden niestety nie skończony przeze mnie ale TOMEK zrobił to również rewelacyjnie http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=46 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Wiem wiem czytałem przed i w trakcie budowy chyba wszystkie posty na jego temat na 3 forach. Ten i Tomka też Jak zaraz nie przestanie lać i wiać to nie wiem co zrobię...może następny model :wink: Trochę mi się nie podoba oklejenie w niektórych miejscach...chyba brak wprawy edit: Oczywiście w moim modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Gratuluję piękny model o bardzo dobrych własnościach też taki mam i jestem z niego bardzo zadowolony http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=1651 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Dzięki za miłe słowa Twojego speeda też już widziałem. Muszę się nauczyć tak oklejać :wink: a...właśnie buduję Aeronkę która ma zastąpić starego RWD5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 No i w końcu udało mi się polatać Wieczorem wiatr przestał wiać, więc wziąłem RWD i speeda. Na rozgrzewkę polatałem RWD, potem przesiadłem się na mojego akrobata i...o mało go nie rozwaliłem :wink: ten samolot w moim pierwszym odczuciu wydawał się rakietą Po awaryjnym lądowaniu zmniejszyłem wychylenia lotek i SW, ustawiłem exp i to było to Samolot chodzi nawet za moją niewprawną ręką. Po około 8 min stwierdziłem, że robi się dość ciemnawo więc posadziłem samolocik miękko w zbożu (lądowanie na trawie RWD zakończył na plecach :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Jak masz ustawiony środek ciężkości? Właśnie kończę budowę mojego speeda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Na początku ustawiłem na dźwigarze.Wydawało mi się, że to trochę za bardzo z przodu wiec troche przesunąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Na koniec potwierdzenie lotności w postaci zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.