KrzysiekB. Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 I kolejny TOTO-1 wzbił się w powietrze [vimeo] [/vimeo] Model wymaga jeszcze drobnych regulacji, ale to już sama radość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Fajny model fajnie lata :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Nawet bardzo fajnie sobie radzisz w tym terenie. Ja to wolę mieć sporo przestrzeni wolnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 nonono całkiem ładnie pomyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pro100vnik Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Naprawdę świetnie Ci wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Już powoli dochodzę końca z wyregulowaniem modelu;). Nie moge sobie dać jednka rady z tymi klapolotkami;/. Noralnie, jak lotki są w pozycji neutrum (nie używam klap) to model ładnie wykonuje zakręty, bez jakiegoś (w lewo szybciej, w prawo wolniej). Jeśli natomiast wychyle klapy w dół, model zaczyna raptownie ściągać na lewe skrzydło i żadne kontrowanie nie pomaga, musze z powrotem powrócić do pozycji neutrum, żeby sie nie roztrzaskać o ziemie;/. Niby zakres wychyleń w każdym momencie jest taki sam, a jednak model ściąga;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Przyczyny moga byc dwie: 1 - klapy ida w dol duzo za duzo, model mocno zwalnie i przepada. Zawsze przepadac bedzie w jedna strone 2 - lotki (jako klapy) wychylaja sie bardzo nierowno. Prawa wiecej. A tak a propos - po co ci klapy w takim modelu? Rozumiem F3J ktory lotnisko na wysokosci 1m przesmaruje ale modelik tej wielkosci? Toz to ledwo szybuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 mam w nadajniku wolne miksy i chciałem je wykorzystać . Ląduje ładnie bez klap, ale to tak bardziej dla urozmaicenia latania:) P.S A szybuje bardzo ładnie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Fajny filmik i fajnie latasz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Czyli sztuka dla sztuki. Pewnie ze jakos szybuje. ABC tez szybowal ale jakos nie przypominam sobie klap ani hamulcow w tymze ABCaku. Wydaje mi sie ze klapy w TOTO potrzebuja troche gazu by go w powietrzu utrzymac. Zamiast w dol wychyl je w gore. Efekt jest znakomity. Zadnego przepadania i innych dramatow - winda w dol, moze tylko troche trymu SW w gore potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 ale podczas krążenia w kominie (o ile kiedyś będzie mi to dane TOTO-em) klapy się przydadzą. Też wychylają się do góry o około 30 st. Tylko raz próbowałem tego użyć przy lądowaniu, ale model wtedy strasznie szybko garnął się do ziemi. Trochę za szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.