robraf Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 1. mam gy401 i nie moge cos ustawic tak zeby ogon nie plywal.. probowem juz dodawania i odejmowania czulosci w aparaturze jak dobrze ustawic headlocka w tej futabie ( nadajnik to mx-12 JR) probowalem w 500 pompowania( bo w niej siedzi ta futaba) to delikatnie ogon ucieka w jedna strone.. jak to zniwelowac? 2. podobny problem mam w dynamie GY48v z tym ze jak ustawie juz .. [wytrymuje] w normalu i przelacze do idla to ogon ucieka.. albo helik przekrec a sie o 90stopni.. jak przełącze z powrotem do normala to ogon znow ucieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No z tą futabą to generalnie nic się za bardzo nie ustawia. Po prostu wpinasz i latasz. Oczywiście musisz mieć dobrze ustawiony ogon mechanicznie i nie mieć np. rewersu na żyrku, ale skoro latasz to raczej nie masz A jakie serwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 serwo mam i w jednym i w drugim przypadku GWS HPXF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 A no to musisz tylko przełączyć w Futabie na DS off, bo inaczej możesz spalić serwo. Pozatym nic nie kombinujesz, tylko odpalasz żyrko w trybie head lock i latasz. Trymerów nigdy nie ruszasz. Dioda ma przy podłączaniu szybko mrugać, a potem po zalogowaniu ma palić się ciągłym światłem. Jak poruszasz drążkiem ogona, to w tym momencie dioda ma zgasnąć. Jeśli jest jak piszę i dalej ogon dryfuje, to może być coś nie tak z żyrkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 jak wlączyc head lock zeby byl i w trybie normal jak i w acro.. ? i jak ustawic zeby ogon nie popuszczal przy pompowaniu.. przelacznik mam stale na ds off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No to już się musisz trochę wczytać w instrukcję, jak ustawić czułość. Bo w ten sposób ustawia się też tryb normal i hh. Jam mam radio futaby, więc to jest proste, bo mam specjalną funkcję do ustawiania czułości żyrka futaby. Ty pewnie będziesz to musiał zrobić przy pomocy endpointów na kanale od żyra. To jest opisane w instrukcji do 401ki, też dla radyjek JRa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Czulosc gyra ustawiasz kanalem GEAR w nadajniku. Ja mam to samo gyro i ustawiona czulosc w GEAR na okolo 75%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qugar_ Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 kolego w JR head lock zaczyna sie powyżej 50%. Co dokładnie się dzieje z ogonem, ucieka przy dodaniu kątów w idlu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 idla jeszcze w 500 nie wlaczalem.. probowalem narazie w normalu i przy gwaltownym dodaniu drazka ogon ucieka bodajrze w lewo ( patrzac od tylu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 To masz za małą czułość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 ok, zwieksze rozumiem ze powyzej 50% zalacza sie headlock ? niezaleznie czy w normal czy w acro... bo obydwa są powyzej 50% a w idlu widac ze headlock jest wlaczony bo serwo nie powraca do neutrum tylko do pozycji gdzie wychylono drazek.. niestety w normalu tego nie widac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Zawsze mozesz sobie przeciez przypisac sterowanie żyrem do innego przelacznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 ale w mx-12 nie mam innego przelacznika mam tylko 6 kanalow i to wszystkie zajeta.. aparatura sama przypisuje normal/hh z normal i idle up.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No to sprawa i tak jest prosta. Lampka się świeci, jesteś w head lock. Lampka się nie świeci, jesteś w normalu. Lampka mruga, żyro się nie zalogowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 aha.. dzieki pokombinuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qugar_ Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 no więc tak albo masz za małą czułość ( jaka jest ustawiona?) albo ogon nie wyrabia, tzn masz za małe obroty na wirniku ogonowym, dlatego ogon ucieka chociaż łopatki maja max wychylenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 czulosc moze byc rzeczywiscie za mala bo mialem 53 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qugar_ Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 No to na bank masz za małą czułość, ustaw tak 75% , zwiększ jak się nic nie będzie działo aż do telepania ogonem, jak zacznie telepać się jak z zimna to zmniejsz o parę procent tak 3%- 5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromar Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 mam tylko 6 kanalow i to wszystkie zajeta.. aparatura sama przypisuje normal/hh z normal i idle up..Czułość żyrka jest przypisana do przełącznika trybu lotu ,tylko musisz ustawić ją na auto.Wtedy do każdego trybu lotu możesz sobie ustawić inna czułość. pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 jak to zrobic? w mx-12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.