brachup Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam Niedawno kupiłem ten oto odbiornik http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5785 Dzisiaj model (halowy) został oblatany na powietrzu i w niektórych momentach tracił zasięg. Objawiało się to nagłymi zachowaniami i skrętami. Lotki samoczynnie się wychylały i samolot tracił wysokość. Czy ktoś miał podobny problem z tym odbiornikiem? Posiadam aparaturę graupner mx-12, która jest na pewno sprawna. Antena od odbiornika nie jest naderwana. Proszę o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Momentami w tym odbiorniku mam to samo, nie wiem czy to jest wina odbiornika czy po prostu coś sieje w eterze i odbiornik to ściąga. Raczej nie narzekam na Corony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 A ja już więcej ich nie kupię :cry: Wchodzę w 2.4 a właściwie będę "dwusystemowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 To chyba mankament tych odbiorników. Latałem na takim samym, i miałem dokładnie te same objawy. Nadajnik Optic 6, 100% sprawny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam u mnie wszystkie Corony 4,6,8kan na syntezie poszły do kosza, zaczęły świrować i momentami traciły odbiór ( prawdopodobnie się wylogowały z częstotliwości ), po pierwszym krecie ( dwupłat do kosza + serwo szt 1 standard ) obstawiłem zasilanie. Drugi kret, nowy pakiet zasilania sprawdzony zasięg i w drugim locie kret ( do kosza wszystko, ULG STICK 80 cm silnik MDS 18 ,wał wyszedł przez tylny dekiel ,5 *serwo 9g ) po około dwóch minutach zero reakcji na nadajnik i spiralom na pełnym gazie trafił centralnie w 20cm kamień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No to mam problem. Straciłem jakieś 50 zł. No ale już lepiej chyba stracić tyle niż cały model. Nie będe tego odbiornika nawet podpinać. Możecie coś polecić sprawnego za niewielkie pieniądze? I oczywiście lekkiego - bo to do halówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.