maresca Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Pilnie potrzebuje paliwa do samozaplonu. Moze ktos z was ma takie paliwo lub wie gdzie mozna kupic online lub za kogos posrednictwem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Paliwo do samozaplonów można kupić w skelpie modelarnia.pl. Kupowałem 1l w ich sklepi. Jeśli nie będzie to ja moge odsprzedac, zostalo mniejwiecej pol litra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Chyba nie maja na stornie ale w sklepie w krk chyba jeszcze dostane. Jak bardzo chcesz to ja kupie i Ci wysle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maresca Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Chyba nie maja na stornie ale w sklepie w krk chyba jeszcze dostane. Jak bardzo chcesz to ja kupie i Ci wysle.A ile chcesz za te pol litra ktore ci zostalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Kojarzy mi sie ze spotkałem to paliwo w model-fan.com.pl czy tez w modelmaking.pl no i modelarnia.pl/sklep. Sprawdź tez w modelarski.com. Pracuje na tel i za bardzo nie mam mozliwosci skakać na stronach. Mieszkam pod poznaniem a tam ma oddział sklep modelarnia.pl. Zadzwonie do nich moze tam beda miec na staniu to ci zalatwie jak chcesz. Ale to dopiero w weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maresca Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Kojarzy mi sie ze spotkałem to paliwo w model-fan.com.pl czy tez w modelmaking.pl no i modelarnia.pl/sklep. Sprawdź tez w modelarski.com. Pracuje na tel i za bardzo nie mam mozliwosci skakać na stronach. Mieszkam pod poznaniem a tam ma oddział sklep modelarnia.pl. Zadzwonie do nich moze tam beda miec na staniu to ci zalatwie jak chcesz. Ale to dopiero w weekendJak bys mogl to zadzwon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Witam. Dziś dzwoniłem i niestety nie mają. Zostaje ci szukać za granicą, bo chyba u nas to juz nie ma w żadnym sklepie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ams Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 jak masz blisko do polecam dogadać się z kimś kto startuje w f2c, wszyscy sami tam mieszają paliwo i moga zrobic pod konkretne parametry. a ekipy wyscigowcow sa w warszawie, ślasku i w wierzawicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilchmiel95 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 witam macie na zbyciu troszkę paliwa samozapłonowego do sprzedania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leito1610 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Też potrzebuje paliwo samozapłonowe , niby na stronkach jest dostępne ale w praktyce jak się zadzwoni to jest lipa , nie mają.Mam pytanie czy ktoś próbował robić paliwo z ,,samostartu'' służącego do rozruchu silnika samochodowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ams Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 podobno ktoś takie wynalazki próbował robić. Zależy co to ma być za silnik i co chcesz uzyskać, na brytyjskim forum natknąłem się, że i zamiast nafty stosowano zwykłęgo diesla ze stacji benzynowej. Można i tak, pytanie ile to ma wspólnego z kulturą techniczną i na ile silnik będzie z tego zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leito1610 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 No tak, kolega ma racje co do tej kultury technicznej ,ja tylko poszukuje alternatywy dla niedostępnego paliwa do tych silników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 To ja robię paliwo z samostartów i mieszam albo z nafta albo ze zwykłym dizlem do tego olej rycynowy z apteki i silniki bardzo dobrze pracują :wink: Edit jutro mam zamiar odpalić Rytma na paliwie "samostartowym" - mogę zrobić filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leito1610 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A w jakich proporcjach dodajesz składniki ?Czy nafta oświetleniowa nadaje się do zrobienia paliwa ewentualnie skąd wsiąść odpowiednia?Jak wydobyć płyn z puszki samostartu żeby nie usnąć i żeby nie doznać ciężkiego uszkodzenia ciała ? :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Jedna część eteru jedna nafty i jedna rycyny. Co do nafty oświetleniowej to wydaje mi się że powinna być dobra. Ja stosuję najczęściej taką bezzapachową do czyszczenia bo do takiej mam dostęp. :wink: reszta na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leito1610 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A jaka jest alternatywa dla oleju rycynowego?Mam syntetyczny drogi olej do podkaszarki która ma 23cm3 ,czy można takowy zastosować?Nie znoszę czyścić modelu po rycynie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 kiedyś stosowaliśmy zwykły Mixol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leito1610 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 I proporcje do wykonania paliwa przy takim oleju się nie zmienią? po 1/3 oleju,nafty i eteru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.