MGJ Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Info od Prezesa Chorzowskiego Stowarzyszenia Modelarzy: Szanowni Koledzy modelarze, Mam przyjemność powiadomić, iż po grudniowych zabiegach w Urzędzie Miejskim w Chorzowie zwłaszcza u w-ce prezydenta otrzymaliśmy pisemną zgodę na udostępnienie nam dotychczasowego terenu na okres od 1.01.2015 do 31.12.2015 (z zastrzeżeniami jak poprzednio). Życzę wszystkim zdrowia, pięknej pogody i wielu udanych lotów w całym 2015 roku. Z poważaniem, Jacek Żywczok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Info: Drodzy Koledzy, Nie wszystkim napisałem, że zebranie 26.02.2015 o godz. 18:00 odbędzie się - jak zwykle - w siedzibie COP Chorzów ul. Powstańców 70 (wjazd na parkink od ul. Omańkowskiej). Proszę o niezawodne przybycie. Z poważaniem, Jacek Żywczok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Niedzielny poranek na Chorzowie, troszke wialo ale bylo dobrze. To tylko kola podwinelo jak wpadly w dolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Wybiera sie ktos dzis na lotnisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Wiatr byl dosc sporyt co wkoncy zaowocowalo malym dachowaniem co w efekcie zlamalo mi smiglo. Dzisiej nastapil oblot Korsarza po przerobieniu ze spaliny na elektyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 To teraz wiem czyje resztki śmigła znaleźliśmy z Mateuszem. Niestety tylko pospacerowaliśmy po lotnisku. (problemy sprzętowe) Pooglądaliśmy szkody jakie nam zrobiły dziki na końcu lądowiska - okropnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Wczoraj to az 3 smigla poturbowalem , dwa w Mustangu bo gumka byla zbyt mocna i nie chcialy sie skladac przy ladowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 My wlasne cmentarzyski mamy Byloby wiecej ale wez szukaj jak to lata po calym lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 troszke ich sie niszczy, widzialem ten wasz kacik pamieci. Ja to chyba reklamowke sobie smigiel kupie aby polatac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 W niedzielę pojechałem sobie po długim "niebycie" na nasze lotnisko i z zaskoczeniem stwierdziłem brak łańcucha i zabezpieczenia na bramie wjazdowej. Mam pytanie do kolegów: czy to już jest taki standard i nie trzeba zabierać kluczy? Czy może "kroi" się zmiana zabezpieczeń? Albo jeszcze co gorszego ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 dwa tygodnie temu jeszcze byla kłódka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Ogłoszenie PREZESA: Szanowni Koledzy, Zapraszam na spotkanie członków CHSM, które odbędzie się 22.06.2015 o godzinie 18:00 w naszej siedzibie przy ul. Powstańców 70/3 w Chorzowie (adres Centrum Aktywizacji Społecznej, dawniej Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych). Długo nie chciałem absorbować Waszego cennego czasu, w końcu jednak muszę gdyż to ostatni termin z wolną salą przed wakacjami. Według naszego regulaminu musimy przeprowadzić wybory przedstawiciela stowarzyszenia. Poza tym obowiązkowe poinformowanie o zmianie podmiotu użyczającego adres siedziby wraz z mediami. Kolejne tematy to legitymacje, regulacja ewentualnych zaległości, zmniejszenie liczby członków (rezygnacja, brak kontaktu), sprawy bieżące. Z poważaniem, Jacek Żywczok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Byłem sobie na urlopie, a tu się ostro działo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Info od PREZESA: Drodzy Koledzy, Z przyjemnością informuję, że udostępnienie nam terenu naszego lotniska zostało przedłużone na cały 2016 rok na dotychczasowych warunkach. Dziś odebrałem pismo w tej sprawie wraz z fakturą. Na miejscu zapłaciłem należną kwotę. Były obawy, gdyż nastąpiły rotacje w urzędzie i mamy nowego wiceprezydenta do spraw gospodarczych. Poinformowano mnie, że od 2-go do 4-go kwartału (najprawdopodobniej jednak od połowy roku) będą trwały prace remontowe nawierzchni ulicy Siemianowickiej na odcinku od ronda w Chorzowie Starym do Bytkowa. Spowoduje to czasowe zwężenia lub ruch jednokierunkowy. Będą zatem utrudnienia w tym okresie. Cieszmy się jednak dalszą możliwością latania. W najbliższym czasie zorientuję się w możliwości wykorzystania jednej z sal na zorganizowanie zebrania. Poinformuję o terminie z wyprzedzeniem. Życzę wszystkim w całym 2016 roku dużo zdrowia, pomyślności i wiele satysfakcji z udanych lotów na naszym lotnisku. Z poważaniem, Jacek Żywczok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 INFO OD PREZESA: Szanowni Koledzy, Zapraszam na zebranie w dniu 14.04.2016 (czwartek) o godzinie 18:00 w Centrum Aktywizacji Społecznej w Chorzowie przy ul. Powstańców 70/3 - czyli tam gdzie zwykle - pod naszym oficjalnym adresem. Cele zebrania: -Konieczność zwołania przed dostarczeniem do UM informacji o zmianach -Zmiana liczby członków (jeszcze w zeszłym roku byli kandydaci, być może wytrzymali próbę czasu, jest też wniosek o rezygnację) -opłacenie corocznych składek -Kilka ważnych informacji -sprawy bieżące Życzę wszystkim zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych i pięknej aury pozwalającej na udane loty. Z poważaniem, Jacek Żywczok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pierwszy tegoroczny filmik z Węzłowca: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Pochwalę się : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Dziś znalazłem coś takiego (dojazd do naszego lotniska tylko od strony Bytkowa !!!) :7 lipca (czwartek) rozpocznie się realizacja kolejnego etapu przebudowy ciągu ul. Siemianowickiej.Ze względu na zakres prowadzonych prac oraz zastosowaną technologię robót (metoda MCE - skracająca czas realizacji modernizacji ulicy do jednego miesiąca) na odcinku pomiędzy skrzyżowaniem ulic Siemianowickiej/Bytkowskiej/Telewizyjnej/Wróblewskiego i ulic Siemianowickiej/Karolinki/Harcerskiej, wprowadzony zostanie ruch jednokierunkowy z kierunku Katowic w kierunku Chorzowa Starego, wolną od robót połową jezdni. Kierunek ruchu wybrany został m.in. na podstawie analizy linii autobusowych prowadzonych ciągiem ulicy Siemianowickiej.W związku z powyższym wyznaczony zostanie objazd prowadzony ciągiem ulic: - z kierunku Chorzowa Starego w kierunku Siemianowic Śląskich i Katowic: ul. Bożogrobców - pl. Św. Jana - ul. Maciejkowicka - ul. Michałkowicka -[siemianowice Śląskie] - ul. Maciejkowicka - ul. Oświęcimska - ul. Bytkowska - ul. Wróblewskiego - [Katowice].Zmianie ulegną trasy przejazdu autobusów linii 190, 663, 664, 665 w kierunku Siemianowic Śląskich, które korzystać będą z trasy wyznaczonego objazdu.Jednocześnie ze względu na konieczność przebudowy magistrali wodociągowej pod jezdnią ul. Planty Śląskie (w rejonie skrzyżowania z Siemianowicką) zamknięty zostanie dla ruchu pojazdów ww. fragment ulicy. Dojazd doulicy Siemianowickiej poprowadzony zostanie wyznaczonymi objazdami prowadzonymi ciągiem ulic Grunwaldzkiej i Wróblewskiego (w Siemianowicach Śląskich).Prosimy o zachowanie szczególnej ostrożności w strefie prowadzonych robót oraz na trasach wyznaczonych objazdów.Źródło: MZUiM Chorzówobjazd remont siemianowicka 07 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi