Irek M Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Qrde! Tym razem to ja pokręciłem z króćcami; skoro teraz masz niżej to gdy dasz wyżej będą za długie :rotfl: ale to własnie skorygujesz ustawieniem ich bardziej pod kątem na prawo i lewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 No to i ja. Jak piknik, to piknik... :rotfl: ... ustawię je tak, żeby były jak najbliżej górnej (rurka ciśnieniowa) i dolnej ścianki (tankowanie). Już to przerabiałem. A są zukosowane, żeby się nie zatykały o ścianki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Przyłączam się: :rotfl: Kwazio, spokojnie... wszystko sprawdzone, ustawione itd. Właśnie wysycha zabezpieczenie anty-paliwowe (epoxy ) od wewnątrz dziobu i na firewallu. Jak dam radę to jutro układam wszystkie graty i zamykam poszycie. EDIT: No i nie wytrzymałem... Silnik i instalacja ponownie zamontowana, wszystkie rurki i wężyki według podanych przez Was sugestii. Trzeba brać się za wykończenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Piper dostał żółtą "skórkę" i kilka emblematów. Musze jeszcze poszukać w papierniczym takich dużych literek samoprzylepnych i zrobić mu znaki rejestracyjne na skrzydle. Na razie wygląda tak: Jak dam radę, to dziś jeszcze zawołam szklarza i uzupełnię braki szybek w kabinie, bo na razie tylko przednia jest. Więcej fotek dam po 100% finiszu, chociaż i w takim stanie by pewnie poleciał. BTW, robić mu zastrzały skrzydeł? Gdzieś czytałem, że Piper (szczególnie z malutkim silnikiem) tego nie lubi, a zastrzały tylko powodują większy opór powietrza. Ile w tym prawdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 robić mu zastrzały skrzydeł? Jak się powiedziało A to i trzeba powiedzieć B a potem to niech nawet potop... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 OK, w takim razie zastrzały pewnie jeszcze dziś zrobię. Przy oblocie się okaże jak jest, ale taki element na szczęście można w każdej chwili wyjąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk6w Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 I jak tam, Piper dokończony? Jak na razie jest piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ja również z niecierpliwością czekam na wieści... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Piper został ukończony, ale jeszcze nie poleciał... Potrzebuje drobnej poprawki przy zbiorniku, bo ssak spada, a niestety wolnego czasu tyle co na lekarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ciągle wypatruję wieści, bo jak pamiętasz, mam ten silniczek i nie mogę do niego znaleźć samolociku. Z Texanikiem od SIG nie dał sobie rady, jednak wciąż jest niedotarty i bardzo ciężko na górze chodzi, wręcz na granicy zatarcia. W zbiorniczku powinieneś od razu stosować trzy kruczki: 1) Króciec zasilający powinien mieć obwódkę, np. z cyny. 2) W rurkę smoka powinna być wciśnięta rurka usztywniająca, np. z aluminium. 3) Rurki mosiężne w oka mgnieniu nitrometan przeżera i się łamią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Poleciał? ... może jakiś filmik wrzucisz? Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.