Skocz do zawartości

"No name" z Depronu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Długo mnie tu nie było, co nie znaczy, ze sie obijałem ;p Mój hangar powiększył sie do 4 modeli i teraz robie kolejnego deproniacza (no własnie jakiego??)

Długość kadłuba bez silnika wynosi 700mm; wysokość 135mm

Przód ma podobny do RWD, za reszta to jakoś tak mi się nóż nasunął hehe

fd7f68e5da9c72d1m.jpg

Jego sercem bedzie speed 400 z przekładnia 3:1 i smigłem 10x47, 10X6 albo 9X5 (jeszcze trzeba porobić testy)

4ea53510d6b9fcabm.jpg

2e7d640a4a3f0946m.jpg

4726a2f97fec3049m.jpg

Skrzydła sa robione metodą żeberkową z profilem również od RWD i maja rozpiętość tylko 90 cm.... :roll: i nie wime czy jest wystarczajaca...

Będą zrobione jeszcze lotki i podwozie z pręta węglowego, ale to dopiero w tygodniu :lol:

c22720bd5704f9f6m.jpg

5ef7db560b747f30m.jpg

Także model będzie gotowy w tym tygodniu i niech tylko pogoda dopisze, której ostatnio brakuje to zrobię oblot :)

Hmmmmm tylko jak go tu nazwać.... :?: :?:

Opublikowano

Modelik może byś fajny ale na moje jak bedzie targał 400 (jakie aku?) to te 90cm może być za mało. Dałbym mu lepiej te 120cm i powinien ładnie latać.

Porobisz mu lotki , podwozie i znów przytyje. Będzie latał szybko i w razie kraksy może mało z niego zostać.

Opublikowano

Witam,

Ja własnie jestem na ukończeniu mojego RWD modelik jest supcio ... jak zrobie foty to podeśle .... u mnie skrzydełka mają 120cm i napęd podobny do twojego ... w przszłym tygodniu obloty tylko odbiore od nastika kwarc. mysle tak samo jak poprzednik 90 cm

moze byc mało gdyz waga to ok 550-700g zależy ok aku i podwozia ..

ale zdaj relacje jak Ci poszło.

pozdro,

meloow

Opublikowano

Tzn dostałem od kolegi RWD-5 za HEINEKENA hehe i leży sobie na szafie narazie czekając na mocniejsze serwa.

I powiem tak RWD ma o wiele szersze skrzydła hmmm i masywniejszy jest; także mysle, że mój bedzie lżejszy o jaskies 100-150 gram

A co do skrzydeł to hmmm miało być 107 cm, ale jakoś tak sie zgapiłem :crazy: i tylko 90 cm wyszło ;/

Pakiet w tym modelu to 7 cell KAN 1050 Ni-MH czyli kolejny klocek...

Narazie dokoncze go i zobacze jak pofrunie na tej rozpiętości, najwyzej zrobie nowe wieksze :)

Opublikowano

Jestem ciekawy jak będzie latał na aku 8.4V chyba jednak nie tak szybko jak napisał Malinn! przynajmniej tak było z moimi modelami którle latały na takim pakieciku tylko ze 750mAh! gdybyś miał jedna celke więcej! A co do Twojego RWD -jak się domyslam masz serva z zestawu Zebry, jeżeli obawiasz się że są zasłabe to tak nie jest. Mój RWD lata na takich i jest git!

Opublikowano

Dorzuć do tego pakietu jeszcze jedną celę i dopiero będzie O.K

Ja w swoich Micronach przy silnikach 6V stosuję pakiety 8 cel i to dopiero jest śmiganie

Opublikowano

Z tą celka to sie zobaczy jak będzie latać... ale wiem ze na 8 byłoby extra.

Mam pozostałość po Zebrze jedno serwo... drugie sie "sfajczylo" (Tower Pro SG90 mam dostać z modelarni na dniach więc włożę je do RWD, są trochę szybsze, serwo od Zebry na rezerwę gdzieś położę); MX-12 zakupiłem ;D:D

Jutro wstaje ze świtem i jak "chory" człowiek będę robił skrzydło (drugi płat) hehe

Z podwoziem sie zastanawiam czy to nie będzie zbędna waga... (Pręt węglowy 4mm i do tego kółka GWS 47mm (chyba)

Opublikowano

NO Mateusz jak tak dalej pójdzie to będziesz miał więcej modeli ode mnie :D a skrzydło w modelu Maybacha zostało powiększone do 120cm :D :D :D MAteusz CZEKAMY NA OBLOT :D:D

Opublikowano

Na zestawie: Speed 400 6V, przekł. 2,33:1, 7xKAN 1050, śmigło 10x6 i 9x7 latałem modelem elektryka akrobata 100cm rozpiętości, 22dm^2 powierzchni nośnej. Masa do lotu 420g. Kręcił pełną akrobację - oprócz zawisów, ale to mi się nie podoba więc nawet nie próbowałem. Wiem że nie dałby rady, ale wbrew pozorom na takim napędzie da się polatać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Haaa długo mnie nie było, ale to za sprawą wakacji... stało się... modelik poleciał :D:D

Lata na 1/2 gazu przy śmigle 9x5 GWS, przekładni 3:1 (400 6V) i 7 KAN 1050 (rozpiętość 110cm, waga nieznana jeszcze, ale coś koło 500 gram)

Zrobiłem nim trzy loty dwa po 6 min żeby "wyczuć" model i jeden (mój rekord;p) 16 min.

Fotki wstawię jutro wieczorem.

Aha narazie jest bez lotek, bo czekam na serwo z modelarni jeszcze ;p

WKOŃCU MÓJ PIERWSZY MODEL POLECIAŁ JAK NALEŻY :D

Opublikowano

Obiecane foty;p

3e5dd06c1f4fcae9m.jpg

19ff1f86983f5f0fm.jpg

2d4a4adda63108cfm.jpg

c0e77fabfb1f77a1m.jpg

Oczywiście nie obyło sie bez małego incydentu... mianowicie pękło skrzydło w locie i model zleciał na ziemie rozbijając cały przód... czyli po prostu zrobiłem z jednego modelu aż 4 :mrgreen:

Na szczęście ma cały nowy przód i lata jak przedtem :D Tylko teraz zamocowane jest śmigło 10x6 (moim zdaniem trochę za duże).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.