luki19944 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Witam. Mam problem z nadajnikiem. Otóż, gdy włączam aparature na ekranie pojawia sie napis 2ER. Dowiedziałem się, że to przyczyna źle skalibrowanych drążków. Tu pojawia się moje pytanie. Czy ktoś miał podobny problem i czy czy wie jak te drążki skalibrowac? Przeszukiwałem internet ale nic konkretnego nie znalazłem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Był wątek na forum. Wchodzisz w tryb serwisowy. Poczytaj http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6505 pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19944 Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 W tryb serwisowy już wchodziłem tylko nie wiem co i jak trzeba poustawiać wewnątrz nadajnika. Trzeba coś ustawiac w potencjometrach a ja dokładnie nie wiem co i jak. W tym tkwi problem. W trybie serwisowym jest centrowanie drążków ale to nic nie da gdyż jak juz wczesniej napisalem trzeba ustawic potencjometry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Oleksy Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 nigdy nic się nie ruszało potencjometrów, wystarczy wykalibrować drążki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danielstol Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Witam. Z tego co pamiętam wystarczyło tylko wychylić drążki do maksymalnego położenia i to wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19944 Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Kurcze już sam nie wiem. Mam wielką prośbe, mogłby mi ktos po kolei od A do Z wytłumaczyć gdzie wejść, co i jak poustawiac już próbowałem w trybie serwisowym ruszałem drążkmi do gory na dół w prawo, lewo i nic dalej wyskakuje te denerwujące 2ER. I kolejne pytanie czy mógłby ktoś sprawdzić w swojej aparaturze w trybie serwisowym "cent" jaką wartość drążków ma w położeniu centralnym? U mnie wartości są zbliżone do 500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19944 Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Radek czy mógłbyś napisać krok po kroku jak te drążki wykalibrować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19944 Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Ponawiam pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Oleksy Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Mimo chęci najszczerszych , - nie mając nadajnika w ręce nie pamiętam jak to robiłem, wiem , że przy nieodpowiednim kalibrowaniu występował ten problem, ale... już pół roku tego nie robiłem VG 6000 zniknęły i nie mam na czym sobie przypomnieć ... ostatecznie możesz przysłać nadajnik, to sprawę załatwię . Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19944 Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 Na razie spróbuję poustawiać nadajnik według innego vg6000, jeśli to nie pomoże będziemy się dalej zastanawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19944 Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 Niestety nadal nic nie udało mi się zdziałać z tą aparaturą. Może mi ktoś powiedzieć jakie ma parametry drążków w trybie serwisowym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Oleksy Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Podczas kalibrowania drążków wychylamy je w skrajne pozycje i potwierdzamy jednym z przycisków... nie pamiętam którym, a po kalibracji wracamy drążkami do neutrum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19944 Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 Dziękuje Radek za pomoc przy nadajnikach. Wszystko działa w 100%. ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.