kaz Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Poszukuje plany szybowca JUNIOR SZD51-1 ,który był sprzedawany w latach 80-90 składnicach harcerskich produkcji DDR w skali 1:5 rozpiętości 3 metry . Przeszukałem internet ale nic niema . Jeśli , ktoś posiada oto mój mail : KOMKAZ@WP.PL . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sroka Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Witaj ,, plany posiadam ,ale .. zestaw sprzedawany byl z gotowym kadlubem wiec trzeba szukac przekrojow kadluba aby model wykonac , jak wroce do domu z wyjadu dam znac i przesle co mam . Mirek J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metti Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Witam Również prosiłbym o plany tej konkretnie konstrukcji. Dostałem "w spadku" kadłub i skrzydła, jednak brakuje lotek, sterów i statecznika poziomego. Model co prawda zawiśnie nad sufitem (z relacji poprzedniego właściciela jego doskonałość była porównywalna z doskonałością kamienia), do tego będę musiał przykleić ogon (który został złamany na wysokości ostatniej litery w regu). W związku z owymi stratami proszę o kontakt każdego co ma plany lub co ma owy model, o pomoc np. przy podaniu wymiarów brakujących części. A, i jeszcze jedno pytanko: do tego modelu była gotowa kabina czy było jakieś kopyto? Jeśli tak, czy ktoś może byłby w stanie zrobić dla mnie jedną taką kabinę? Mój mail : method789@gmail.com Pozdrawiam, Robert Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sroka Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Robert ,,odpowiedz w poczcie ,,, Mirek J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtass_nt Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 (z relacji poprzedniego właściciela jego doskonałość była porównywalna z doskonałością kamienia) No to ja z relacji swojej jak latałem jednym egzemplarzem a teraz mój juniorek się robi mogę powiedzieć że pilot to kamień Szybowiec lata rewelacyjnie i makietowo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaz Posted December 12, 2010 Author Share Posted December 12, 2010 Poszukuje plany szybowca JUNIOR SZD51 czy ktoś posiada te które ma SROKA bede miał za kilka miesiecy :oops: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtass_nt Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Ja w sumie również prosił bym o te plany. Popatrzeć sobie w nie mi nie zaszkodzi. A nóż jeszcze coś mogę poprawić zanim model będzie malowany. wojtass małpa redakcja.andegrand.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.