fun Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam Zbudowałem sobie Wicherka 15,rozpiętość 1400 mm ,ciężar pustego 350 gram.Materiał balsa i węgiel.Moje pytanie ,jaki silnik użyć do niego.Pytam ponieważ raczkuję w modelach elektrycznych.Zawsze tylko spaliny i spaliny .A oto kilka fotek modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Uploaded with ImageShack.us Witaj,- w tym silnik EMAX CF 2822 1200 kv regulator MAG8 30A pakiet 2200 latał na śmigle 9x5. Waga do lotu 750g. Do spokojnego latania połączonego z szybowaniem - pakiet starczał na ponad godzinę. Uploaded with ImageShack.us Następna wersja na bazie 15 - ki regulator pakiet śmigło jw. silnik Tower Pro Bm 2410 - 12 waga do lotu 850g dodatkowo mógł nosić pojemnik z cukierkami o wadze 200g. Obydwa napędy radzą sobie świetnie, rzekłbym są nawet na wyrost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqul Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 fun niewątpliwie ładny model. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech G Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ładny model. Jestem w trakcie budowy Wicherka 15 w technologii cnc laser. Mam wycięte elementy oprócz usterzenia W i K. Jak oswoję się z tym forum to umieszczę kilka zdjęć. Liczę na pomoc bo jeszcze tego nie robiłem oprócz wysyłania emailem. Ponieważ wracam do modelarstwa po wielu latach to wiele nowości materiałowych i technologicznych jest mi obce. Mogę eksperymentować i poznawać rzeczy już dawno stosowane chętnie skorzystam z pomocy doświadczonych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Wojciechu ,a czym masz zamiar napędzać tego Wicherka. Ciekawi mnie ,gdzie zleciłeś wycinanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech G Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Napęd ma być elektryczny. Mam już "motorek", regulator, baterie, serwa i aparature RC 6 kanałów. Motor to Turnigy C2409 (parametrów wszystkich nie pamiętam ok. 180W są na stronie hobbyking). Wycinanie zleciłem firmie Agencja Reklamowa besk Szczecin Kosynierów 11 (prawobrzerze) warunek, trzeba dostarczyć opracowanie w CorelDRAW wersja do 9. Motor jest mocny podczas prób zdążył mi zrobić pięć głębokich cięć śmigłem na przedramieniu, taki droby wypadek. Prace rozpocząłem od nauki obsługi Corela 02.11.2010 od razu na projekcie, nie było łatwo ale dałem radę. Kilkadziesiąt rysunków poprawek itd. W ubiegłym tygodniu elementy skrzydła w tym tygodniu kadłub. W planie mam jeszcze usterzenie. Wg. mojej oceny koszt przyzwoity za dobrą jakość. Wojciech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.