krankor Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam Jak w temacie, czy ktoś używa regulatorów Tyrnigy Sentry, tych z gniadkami pod wtyk serwisowy z pakietu lipol. Czy dobrze tłumaczę sobie opis ze strony HC że regulator "balansuje" zużycie prądu z pakietu? Czy to naprawdę poprawnie działa? Czy warto je używać? No i ostanie pytanie, czy Sentry też programuje się z karty Turnigy? Dziękuję z góry za odpowiedzi i opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam Jak w temacie, czy ktoś używa regulatorów Tyrnigy Sentry, tych z gniadkami pod wtyk serwisowy z pakietu lipol. Czy dobrze tłumaczę sobie opis ze strony HC że regulator "balansuje" zużycie prądu z pakietu? Czy to naprawdę poprawnie działa? Czy warto je używać? No i ostanie pytanie, czy Sentry też programuje się z karty Turnigy? Dziękuję z góry za odpowiedzi i opinie. - Używam :mrgreen: - "balansuje" pobór prądu dosyć dokładnie (patrząc na poziomy późniejszego naładowania). - modele "Sentry" również można programować kartą programującą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Gdzie Ty coś o balansowaniu wyczytałeś?Bez sensu. Ten regulator jedynie sprawdza napięcia poszczególnych cell i odcina jak napięcie celi spadnie do ustawionego progu chroniąc słabsze cele. Mam taki regiel i owszem toto działa, ale jakoś nie przekonało mnie na tyle, żebym inwestował w kolejne - wole latać na timer zostawiając sobie zapas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 "Balansowanie" było w cudzysłowie, nie wiedziałem jak to nazwać. Pytam o te regulatory z ciekawości, bo zwykłych plush'ów od miesięcy nie ma na stanie w HC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zawsze można kupić hobbycity regiel - przeetykietkowany Mystery - sporo ustawień i opinie uzytkowników zbliżone. Właśnie 1 taki idzie do mnie na próbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Mam kartę do programowania Turnigy. Czy jakieś inne regle (innych firm) dają się ustawiać tą kartą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Jakaś tam kompatybilność jest, ale nigdy nie używałem żadnych kart programujących, bo nie miałem problemu z programowaniem "z drąga" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincek Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Można nią programować regle chociażby TowerPro Mag8 - sprawdzone. Zapewne inne też się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Pytanie czy sentry ma zalety ... ja je odwrócę .. co da nam intelygentny regiel skoro jedna cela pakietu umiera ? będzie odcinał za każdym razem i tyle oby nie zrobił tego w trakcie startu ... pakietowi i tak już życia nie wróci aha mam 3 sztuki sentry narazie żaden nie sprawił niespodzianek ale.. co do reszty to zgadzam się z fredzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ja mam 4 regulatory Turnigy. Dwa ze złączem i dwa bez. Sens stosowania wersji ze złączem serwisowym jest wtedy gdy używamy gorszej jakości pakietów, lub rozładowujemy je do granic możliwości. Nie wiem czy koledzy zauważyli ale te regulatory bez wyjścia na złączę serwisowe mają większą tolerancję na maksymalny prąd chwilowy. Podsumowując, oba rodzaje regulatorów Turnigy są świetne! Używam od roku (w tym jeden 2 sezony) i na pewno bym nie wrócił do E-maxów lub jakiegoś tam taniego badziewia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 To nawet nie podlega dyskusji ... wszelkie e-magi , tanie mystery i ich klony , czy Supersimple z HC to tanie ale bardzo awaryjne twory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.