Szadzio23 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam! Szukam dobrych sklepów zagranicznych, gdzie bez problemu i żadnych kłopotów mógłbym kupić E-Sky Lamę V3 2,4Ghz. Jestem zielony w te "klocki". Nie wiem gdzie się zaopatrują inni modelarze w maszyny i części do nich. W niektórych portalach spotkałęm się z wysyłką gratis... np XHELI . Po przeliczeniu na złotówki wychodzi ok.230zł , czyli o 120zł taniej niż w Polsce !!! Czy z tego portalu polecilibyście mi zamówić model, czy może macie inne sprawdzone "źródła". Bardzo proszę o podpowiedź, i o ile to możliwe podać orientacyjny czas dostarczenia. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Nie sądzę, żebyś kupił Lamę taniej za granicą niż u nas (dodając koszty wysyłki). Do tego przy tak dużej paczce na pewno dowalą Ci cło i Vat. W sklepie, który podałeś wysyłka kosztuje ponad 70$, czyli więcej niż 200 zł. A w Polsce Lamę kupisz za mniej niż 300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 W niektórych portalach spotkałęm się z wysyłką gratis... nAle w Stanach.Do Polski nikt ci za free nie wyśle,a koszt wysyłki przekroczy wartość śmigłowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 No takk, nie spojrzałem na to z tej strony... Szkoda... :cry: Może polecicie jakieś inne portale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Na modelarnia.pl chyba mają najtaniej, bodajże 299 zł za wersję V4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Albo sklep abc rc tam też jest lama V3 2.4 GHZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Rzeczywiście w sklepie ABC RC mają Lamkę najtaniej, porównywalnie z NITROTRK'iem, ale to chyba niestety promocje świąteczne... Do ok 12-18 grudnia :cry: Jednak nie załamuję się, zgłosił się do mnie chętny za zamianę samolotu na tenże helik+kilka części do niego. Teraz mam pytanko na co zwracać szczególną uwagę na zakup takiego heli? Zębatki, pakiet, łopaty silnik? Doradźcie coś... Byłbym bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Faktycznie - kupno jednego modelu za granicą troszke się nie opłaci.. Gdybyś dołożył do paczki troszke drobiazgów - to wtedy tak. I nie rozumiem jedej poruszanej sprawy.. Jakim cudem w sklepie w Polsce model Lamy może być taniej niż w Chinach..? Czy RC-ABC lub Modelarnia.pl dostają za darmo..? Troszkę tego już przerzuciłem i troszkę się orientuję.. Na około X paczek z HK raz zapłaciłem podatek, bo paczka zawierała masę rzeczy dla chłopaków w EPheli ikosztowała sporo.. Jeśli już robisz zakup, to dobierz sobie dwa silniki ze dwa pakiety i kilka kompletów łopat A i B. To tyle co bedzie ci potrzebne na jakiś czas.. Później jak nauczysz się panować nad bestią i zacznie ponosić cię ułańska fantazja to będzie potrzebny ci zapasowy ogon (jeśli kupujesz V3), wały oraz przynajmniej jeden komplet okuć.. No i podwozie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 NITROTEK importuje modele w dużych ilościach bezpośrednio od producenta i dostaje na nie znaczny rabat, a później odsprzedaje te śmigłowce innym sklepom w hurtowych cenach, zarabiają wszyscy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Na nitroteku Lama jest po 349zł, a w promocji świątecznej 299zł, jednak po świętach cena wraca do normy :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Albo model Angel 300 Art-Tech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Ten Angel 300 LINK jakoś mnie nie przekonuję... Lama, to jednak lama, nikt jej bez powodu nie poleca, a jednak jeśli ją będę chciał sprzedać po zakończonej nauce latania to bezproblemowo znajdą się chętni. Lama ma jeszcze jeden plus, a mianowicie każda najdrobniejsza część jest łatwo i niedrogo dostępna + części tuningowe :twisted: Jednakże bardzo dziękuje za propozycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Ten Angel 300 LINK jakoś mnie nie przekonuję...Niebawem test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Będę czekał z niecierpliwością... Jestem ciekawy tego modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.