michcio88 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czy zasięg w aparaturze 2,4 GHz i zwykłej aparaturze (modele lama v3 i v4) bardzo się różni? Czym te apki się różnią? Czy ten zestaw tuningujący coś da? http://allegro.pl/tuning-zestaw-alu-e-sky-lama-v3-v4-i-podobne-i1364969622.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 kup lepiej przedłużony wał oraz łopaty Xtreme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Nie kupuj tego! To jest gówno ładnie wyglądające, bo niebieskie... Części Xtreme z tej stronki i tylko te, bo orginalne. Reszta to strata kasy... To co pokazałeś to tzw różowy tuning nie warty uwagi. Co do zasięgu to będzie on w 2,4Ghz max 200-250 metrów, dalej nie ma co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian RC:) Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Popieram,przerobiłem to,zarzuć łopaty x-treme przedłużony wał 8mm i wystarczy:) a potem nauka od nowa np na jakiejś 450-tce:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czy ja wiem czy 250? Może najpierw Solo Pro? Będzie trochę prościej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian RC:) Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Po pierwsze po200metrach lamy już prawie nie widać,po drugie jest trochę zbyt lekka na wojaże na zewnątrz,a jeżeli już to nawet 200metrów to już bardzo sporo jak na lamę,jest mała i na zewnątrz wolna i jak oblecisz te 200 metrów to sam zobaczysz,że spokojnie wystarczającą jak na nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian RC:) Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Na zwykłej apce nie powinieneś mieć problemów michcio88,miałem i bezkresnie olatałem,wystarczało a teraz przesiadłem się na 450:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Na zwykłej apce chodzi o tą aparaturę od lamy ale nie 2,4 GHz? W przypadku nazwijmy "zwykłej" aparatury (tej nie 2,4 GHz) zasięg też jest do 200 m? Myślę że to 200 m to spokojnie na taki modelik starczy, bo nie ma co za daleko nim odlatywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czy zasięg w aparaturze 2,4 GHz i zwykłej aparaturze (modele lama v3 i v4) bardzo się różni? Czym te apki się różnią? Czy ten zestaw tuningujący coś da? http://allegro.pl/tuning-zestaw-alu-e-sky-lama-v3-v4-i-podobne-i1364969622.html Zestaw niewiele ci da, szczególnie marki NN. Czyli pozbawiony pewności, że pasuje do oryginalnej konstrukcji. A nawet jeżeli pasuje, to zysk z jego montażu nie jest warty włożonej sumy pieniędzy. Chyba, ze ktoś się chce popisać grubością portfela. Zasięg aparatury w przypadku Lamy, nie ma żadnego znaczenia. To model do polatania w pomieszczeniu i bardzo rzadko na dworzu (tylko w idealnej ciszy). Zasięg, nawet na "starej" aparaturze był większy niż widoczność modelu. Natomiast w tej klasie jakości, 2,4GHz jest tylko chwytem marketingowym i nie ma większych korzyści z tego tytułu. Może nawet mieć pewne wady, jeżeli ktoś w okolicy korzysta z tego pasma - WIFI, telewizja przemysłowa i inne podobne urządzenia. Jedyną zaletą jest wg użytkowników - krótka antena co lepiej się sprawdza w pomieszczeniach, niż długi "bacik" 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czyli sądzisz że jeżeli w domu korzystam z sieci Wi-Fi to Lamką 2,4Ghz nie polatam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 A co mogę uzyskać tymi częściami? http://www.helipad.pl/esl501_kompozytowy_uchwyt_lopat_do_lamy_e_sky_v3_v4_itp_composite_graphite_and_delrin_blade_grip_for_esky_coaxial-3550.html http://www.helipad.pl/ek5_0209_tarcza_sterujaca_lama_v3_tuning_001102-188.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 A co mogę uzyskać tymi częściami? http://www.helipad.pl/esl501_kompozytowy_uchwyt_lopat_do_lamy_e_sky_v3_v4_itp_composite_graphite_and_delrin_blade_grip_for_esky_coaxial-3550.html http://www.helipad.pl/ek5_0209_tarcza_sterujaca_lama_v3_tuning_001102-188.html Uzyskasz bardzo wiele.... Tak samo latającą lamę, ale będziesz miał lżejszy portfel o stówkę . Tak jak pisali koledzy wcześniej. Kup przedłużony wał i łopaty x-treme.... Możesz ewentualnie pomyśleć również o silnikach x-treme. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Uzyskasz bardzo wiele.... Tak samo latającą lamę, ale będziesz miał lżejszy portfel o stówkę . hehe rozumiem czyli to raczej takie zbędne bajery to ja wolę nie odchudzać swojego portfela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czyli sądzisz że jeżeli w domu korzystam z sieci Wi-Fi to Lamką 2,4Ghz nie polatam? Polatasz. Tylko się nie zdziw, jak ci za którymś razem rozbinduje się odbiornik i model skończy w ścianie. Na 35MHz straszono innym modelarzem na tym samym kanale. 2,4GHz ma rozbindowujące się nadajniki, co jest równoznaczne z kraksą. O czym nikt nie wspomina, koncentrując się na tym, jak to "inny modelarz cię nie zakłóci". Pasmo 2,4GHz jest bardzo zapchane. Ryzyko znalezienia w obecnym paśmie obcego sygnału jest o wiele większe niż dziś spotkanie modelarza z tym samym kanałem. Wybierz co ci pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czyli sądzisz że jeżeli w domu korzystam z sieci Wi-Fi to Lamką 2,4Ghz nie polatam? Polatasz. Tylko się nie zdziw, jak ci za którymś razem rozbinduje się odbiornik i model skończy w ścianie. Eeeee tam, powiem delikatnie - przesadzasz. Właśnie sprawdziłem, że u mnie jest dostępnych i aktywnych w tym momencie ponad 30 sieci wi-fi. Polatałem se w 2.4 po domu ( teraz i wcześniej) i nic mi się nie rozbindowywuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian RC:) Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Nie zakładaj tych bajerów:) oprócz odchudzonego portfela, lama straci właściwości lotne..Załóż to,co napisałem wał da Ci to,że łopaty nie będą haczyć o siebie i nie będzie niespodziewanego kontaktu z ziemią a flybar będzie stabilnie zamocowany a same łopaty wiadomo będą praktycznie niezniszczalne(extreme) Pozdrawiam wszystkich:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czyli nie polatam? Zdania są podzielone, prosiłbym o jednoznaczną odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czyli nie polatam? Zdania są podzielone, prosiłbym o jednoznaczną odpowiedź... Nie ma takiej. Ryzyko jest zawsze. Ty musisz zdecydować na którą opcję się decydujesz i które wady wolisz znosić. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ahh... Czyli 2,4Ghz to rozbindowywanie się przy byle okazji, a 35Mhz to długi "bacik"... Jednak zasięgnąłem języka i z latanie po domu EasyCoptere'm 2,4Ghz przy sieci Wi-Fi nie sprawia żadnego problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ahh... Czyli 2,4Ghz to rozbindowywanie się przy byle okazji Okazja musiałaby być raczej jakaś sroga. Osobiście nie znam takiego przypadku. Ja bym raczej stawiał na krótką antenkę, choć chyba lama 2.4 jest droższa i kilka dych. Wybór należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.